Συμβολαιογράφοι: Ανέστειλαν την αποχή – Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί

Συμβολαιογράφοι: Ανέστειλαν την αποχή – Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί
Την αναστολή της αποχής τους αποφάσισαν σήμερα οι συμβολαιογράφοι κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν.

Την αναστολή της αποχής τους, με ψήφους 158 υπέρ, από τους φυσικούς και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αποφάσισαν πριν από λίγο οι συμβολαιογράφοι.

Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν κανονικά την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η απόφαση για την αναστολή της αποχής συνοδεύεται με την επιφύλαξη ότι οι συμβολαιογράφοι θα παρακολουθήσουν την τήρηση των υποσχέσεων που έλαβαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για την τήρηση των δεσμεύσεων που αφορούν στην ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών, αλλά και στη λειτουργία των Επιτροπών που θα παρακολουθούν τη διαδικασία, αναβαθμίζοντας το πλαίσιό της, στην κατεύθυνση όσων είχαν θέσει ως αιτήματα οι συμβολαιογράφοι όταν αποφάσισαν την αποχή τους στη γενική συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου.

«Από σήμερα θα εκτελούνται όλοι οι πλειστηριασμοί ανεξαρτήτως ποσού και αντικειμένου. Η πολιτεία και οι αρμόδιοι εκμεταλλεύτηκαν την αποχή μας και όλο αυτό το διάστημα δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους ώστε να βρουν μια λύση και να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας της μοναδικής και της πρώτης κατοικίας», τόνισε ο πρόεδρος συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γεώργιος Ρούσκας.

Η απόφαση των συμβολαιογράφων θα επανεξεταστεί βάσει των ανωτέρω σε νέα γενική συνέλευση πριν την ετήσια τακτική γ.σ. του Συλλόγου και το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο 2018. Τότε, η γενική συνέλευση θα εγκρίνει και τις αποφάσεις της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης για την οποία υπήρξαν αιτιάσεις από μέλη του Συλλόγου ότι ήταν παράτυπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στελέχη της ΛΑΕ και των συλλογικοτήτων που εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του συμβολαιογραφικού συλλόγου. 

Λίγο πριν τις 14:00 δημιουργήθηκε μικροένταση, όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσπάθησε να μπει μέσα στο κτίριο και απωθήθηκε από την αστυνομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play