Η ΑΧΑ στηρίζει την έρευνα για τη δημιουργία ανθεκτικών πόλεων
H διαφορά ανάμεσα σε ένα φυσικό γεγονός και μία καταστροφή, βρίσκεται στο πλήθος των θυμάτων. Η ΑΧΑ και το National Geographic αναδεικνύουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα αστικά κέντρα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν καλύτερα.
Στη νέα σειρά της ΑΧΑ και του National Geographic «Ανθεκτικές Πόλεις», ερευνητές που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ, διερευνούν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι πόλεις στο μέλλον και τους τρόπους για να γίνουν πιο ανθεκτικές ενάντια σε ακραία γεγονότα.
Η σειρά για τις ανθεκτικές πόλεις θα αποτελείται από πέντε επεισόδια:
#1 – Ερευνώντας την ανάπτυξη των μελλοντικών πόλεων και την αστική τοπογραφία
#2 – Πλημμύρες: Ερευνώντας συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης
#3 – Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ερευνώντας την επίδραση στην υγεία
#4 – Σεισμοί: Ερευνώντας συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης
#5 – Ασφάλιση: Κάνοντας τις πόλεις πιο ανθεκτικές
#1 – Ερευνώντας την ανάπτυξη των μελλοντικών πόλεων και την αστική τοπογραφία
Το 1950 περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ το 2050 προβλέπεται ότι ο πληθυσμός των πόλεων θα έχει ανέλθει στα 6 δισεκατομμύρια. Η ταχεία αύξηση των πολιτών οφείλεται στις περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα αστικά κέντρα.
Ως αποτέλεσμα, οι πόλεις επεκτείνονται πέρα από τα αρχικά τους όρια και οι άνθρωποι ζουν τώρα σε περιοχές που είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές. Στο δίλεπτο video, η ΑΧΑ αναζητά λύσεις με τη Δρ. Cassidy Johnson (University College London), ερευνήτρια που υποστηρίζεται από το Ταμείο Ερευνών AXA.
Τα δεδομένα είναι κρίσιμα στην κατανόηση των κινδύνων για τις αναπτυσσόμενες πόλεις. H έρευνα της Δόκτορος Johnson ασχολείται με τις «Μετρικές και μετρήσεις της αστικής ανθεκτικότητας και βοηθά να κατανοήσουμε τόσο τα χαρακτηριστικά των πολιτών ανά περιοχή όσο και τα τρωτά της σημεία, τα οποία με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τους ειδικούς να δημιουργήσουν τις απαραίτητες δομές.
Η γνώση αποτελεί σημείο κλειδί για τη λήψη σωστών αποφάσεων, ενώ οι πολίτες, οι κυβερνήσεις και οι ιδιωτικοί οργανισμοί μπορούν να μεταβάλλουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν στην καθημερινότητα.
Ο υπερπληθυσμός των πόλεων είναι αναπόφευκτος. Η κατανόηση των κινδύνων και ο σωστός σχεδιασμός για την ανάπτυξη των αστικών κέντρων θα βοηθήσει στην καλύτερη προστασία των ανθρώπων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας