Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: “Επαναστατική Αυτοάμυνα” δείχνει η βαλλιστική εξέταση

Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: “Επαναστατική Αυτοάμυνα” δείχνει η βαλλιστική εξέταση
Η "Επαναστατική Αυτοάμυνα" βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, συμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες της ΕΛΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας ταυτοποίησαν τους κάλυκες, οι οποίοι προέρχονται από το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση στις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 10 Ιανουαρίου του 2017, αλλά και στις 23 Μαΐου του 2014. Το ίδιο όπλο, μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού. 

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ,την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού καιτην 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ». Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Οι έρευνες συνεχίζονται».

Το προφίλ του υπόπτουΈνας άνδρας λεπτός και ψηλός, με κανονική διάπλαση και μάλλον γυμνασμένος φαίνεται ότι πυροβόλησε χθες κατά των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον αστυνομικό – παρατηρητή της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Η ευθεία βολή μάλιστα δείχνει ότι οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό τον αστυνομικό, εκτιμά η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για καλά οργανωμένους τρομοκράτες, οι οποίοι έφυγαν από σημεία που δεν υπάρχουν κάμερες.

Τα παραπάνω στοιχεία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση και τον ίδιο τρομοκράτη, ο οποίος φαίνεται αναλαμβάνει τις επιθέσεις. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης δείχνουν ότι και αυτή τη φορά ο τρομοκράτης στόχευσε τον αστυνομικό από απόσταση περίπου 40 μέτρων, απόσταση κοντινή αν αναλογιστεί κανείς ότι μάλλον κρατούσε καλάσνικοφ και τράβηξε τη σκανδάλη τέσσερις φορές.

Οι βολίδες καρφώθηκαν σε σημεία που δείχνουν ότι ήθελε να χτυπήσει τον αστυνομικό. Η μια βολίδα καρφώθηκε σε κολόνα στο ύψος του κεφαλιού και μια δεύτερη σε μεγάλη γλάστρα στο ύψος των ποδιών ενός ανθρώπου, ενώ μια τρίτη σε κολόνα της ΔΕΗ και πάλι στο ύψος του κορμού ενός μέσου ανθρώπου.

Ο τρομοκράτης φαίνεται ότι στόχευσε, αλλά απέτυχε καθώς ο αστυνομικός των ΜΑΤ ήταν σε εγρήγορση, τον είδε πριν ρίξει και έσπευσε να καλυφθεί.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν από τις 20.00 χθες το βράδυ,, όταν άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play