Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Χαλάει ο καιρός το Σάββατο. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Δείτε τις περιοχές που θα επηρεαστούν.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η EMY προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τοπικά τη χώρα.

Ειδικότερα, μέχρι το απόγευμα η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως τις Σπoράδες, την Εύβοια και πιθανόν την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά (κυρίως τη Φθιώτιδα).

Επιπλέον, μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, κυρίως στην Ανατολική.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα νότια και από το βράδυ στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα έχει ως εξής:

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.Θερμοκρασία: Από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.Άνεμοι: Στα βόρεια ασθενείς μεταβλητοί. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα βόρεια θα πυκνώσουν.Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ασθενείς μεταβλητοί.Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: Στις Κυκλάδες αρχικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: Γενικά αίθριος. Γρήγορα; και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν.Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: Αραιές νεφώσεις.Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί.Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί.Θερμοκρασία: Από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play