Στα άδυτα των Φυλακών Ελαιώνα που μεταφέρθηκε η Βίκυ Σταμάτη (pics)

Στα άδυτα των Φυλακών Ελαιώνα που μεταφέρθηκε η Βίκυ Σταμάτη (pics)
Το www.pagenews.gr μεταφέρει εικόνες από τις φυλακές Ελαιώνα, εκεί όπου βρίσκεται από σήμερα η Βίκυ Σταμάτη.

Η Βίκυ Σταμάτη επιστρέφει στη φυλακή και νωρίς το μεσημέρι έφτασε στις φυλακές Ελαιώνα, όπου και θα βρίσκεται για το επόμενο διάστημα και μέχρι να αποφασιστεί αν θα της επιτρέψουν να επιστρέψει σε… κατ’ οίκον περιορισμό, προκειμένου να είναι κοντά στο παιδί της.

Πρόσφατα το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε στη μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας σε Αγροτικό Τμήμα Κράτησης Γυναικών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού των Αγροτικών Καταστημάτων Κράτησης, στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κρατουμένων.

Ο σχεδιασμός αποσκοπεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων αλλά και στη μετατροπή του χαρακτήρα της ποινής από τιμωρητικό σε σωφρονιστικό. Πρόσφατα, μάλιστα, έγιναν και τα εγκαίνια των νέων φυλακών.

Γυναικείες αγροτικές φυλακές υπήρχαν στη Ρόδο για μικρό χρονικό διάστημα στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και παρά τα ευεργετικές επιπτώσεις που είχαν στις κρατούμενες η δομή έπαψε να λειτουργεί. Από τότε η εν λόγω εναλλακτική μορφή σωφρονισμού, παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά αποδράσεων, αποτέλεσε πάγιο αίτημα όχι μόνο του νομικού κόσμου αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play