“Νίμιτς”: Τρίωρη στάση εργασίας
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Νίμιτς», οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα «μείζονα προβλήματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση» του νοσοκομείου και καταγγέλλουν ότι «σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων» ενώ όπως αναφέρουν οι «γιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113».
Καταγγέλλουν επίσης ότι «τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Δευτέρα 30/10/2017 το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ προκήρυξε στάση εργασίας 9πμ – 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διοίκησης για να διαμαρτυρηθούμε για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.Το ΝΙΜΙΤΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Το περισσότερο προσωπικό είναι πολιτικό και διέπεται από τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα των Δημοσίων υπαλλήλων. Το Νοσοκομείο είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και διοικείται από ανώτατους αξιωματικούς.
Προσπαθούν να επιβάλλουν στρατιωτική πειθαρχία σε ένα χώρο που παρέχει υπηρεσίες υγείας σε πολίτες, χωρίς να ανέρχονται καμία φωνή διαμαρτυρίας ανάδειξης των προβλημάτων.
Οι εργαζόμενοι έχουν φωνή και δικαιώματα όπως και οι χρήστες των υπηρεσιών υγείας.
Το ΝΙΜΤΣ εφημερεύει καθημερινά, εξυπηρετεί έως 30 διαδρομές ΕΚΑΒ εκτάκτων περιστατικών καθημερινά έως τις 3 το μεσημέρι και τους δικαιούχους.
Δικαιούχοι υπηρεσιών είναι οι απόστρατοι και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.
Τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113.
Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη.
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του οργανισμού που συντάσσεται.
Το Νοσοκομείο διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του στρατού. Συμπεριφέρεται στο πολιτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Σωματείου με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Σαν να πρόκειται για ένστολους στρατιώτες.
Η υλοποίηση του οργανισμού βρίσκεται σε οριακό σημείο. Από ποιόν θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι. Σε ποιον θα κάνουν προτάσεις;
Οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Με την κάλυψη του αξονικού τομογράφου από τεχνολόγους του κλασικού αποδυναμώνεται ο δεύτερος.
Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι πανάρχαιο.
Υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο που διαθέτει δύο ακτινολογικά τραπέζια ο οποίος είναι κλειστός. Κάθε φορά που έρχεται η εταιρεία και ψάχνει χώρο για εγκατάσταση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, ο εν λόγο χώρος κλειδώνεται από τη Διοίκηση.
Η δικαιολογία είναι ότι ο χώρος αυτός προορίζεται για την εγκατάσταση του μαγνητικού αν και λόγω στατικότητας του κτιρίου δεν επιτρέπεται.
Μεγάλη είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Σε κάθε βάρδια ένας καλύπτει δύο κτίρια και μεγάλες αποστάσεις.
Η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτη.
Ο μαστογράφος δεν δουλεύει, λόγω βλάβης του παλιού ψηφιακού εκτυπωτή. Τα φορεία και τα καρότσια είναι χαλασμένα. Δεν είναι κατάλληλα για την διακομιδή των ασθενών. Οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά τους.
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι αλλά πάνω από όλα η στρατιωτική πειθαρχία.
Κατά τα άλλα διαθέτουν χρήματα για άρτους και θεάματα, χωρίς να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με σωστή προτεραιότητα.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην διαμαρτυρία μας 9 π.μ. στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.
Δεν μπορεί να σκορπάμε δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα και να μην διαθέτουμε λίγα χρήματα για την πρόσληψη προσωπικού, την αγορά φορείων, καροτσιών προκειμένου να μεταφέρονται με ασφάλεια οι ασθενείς ή να μην διαθέτουν λίγα παραπάνω χρήματα προκειμένου να αγοράζουν κατάλληλο υγειονομικό υλικό».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας