Ευθύμιος Πιστιόλας: Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Agrino
Ο Ευθύμιος Πιστιόλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1922. Μαζί με τα αδέρφια του, Ευστράτιο και Γεώργιο, ιδρύει το 1955 την εταιρία Αφοί Πιστιόλα – Ελληνικοί Ορυζόμυλοι, εγκαθιστώντας στο Αγρίνιο εργοστάσιο με αντικείμενο την επεξεργασία ρυζιών.
Μετακομίζει στην Αθήνα, και το 1969 λανσάρει στην Ελληνική αγορά το ρύζι «Agrino», στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας.
Συστήνει δίκτυο διανομών , με έδρα την Κυψέλη, και διευρύνει την παρουσία των προϊόντων Agrino στην Ελληνική αγορά. Τη δεκαετία του ‘70 με πρωτοποριακές διαφημιστικές δράσεις και έμφαση στην κορυφαία ποιότητα , κατακτά τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, η εταιρεία θα προσφέρει μεγάλη γκάμα προϊόντων ρυζιού, πετυχαίνοντας μάλιστα να περιορίσει σημαντικά τις εισαγωγές και με αντιπάλους μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων. Η βάση για όλα αυτά είναι το εργοστάσιο του Αγρινίου.
Στα τέλη του ’90 πρωτοστατεί στην παραγωγική επέκταση της Agrino ολοκληρώνοντας το 2ο εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη και ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως , μέσα στην καρδιά της καλλιέργειας των Ελληνικών ρυζιών και οσπρίων.
Παρέα με τις εξελίξεις αυτές η εταιρεία και οι αδελφοί Πιστιόλα πορεύτηκαν ως τα τέλη του 20ού αιώνα, με το 1998 να είναι χρονιά-ορόσημο για την εταιρεία.
Μέσα στη «νέα καρδιά» της ελληνικής παραγωγής ρυζιού, που πλέον είναι η Μακεδονία, λόγω αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της σχετικής ξηρασίας που παρατηρείται στον Νότο, ιδρύεται το εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη.
Ηδη τρία χρόνια νωρίτερα έχει εκσυγχρονιστεί το εργοστάσιο του Αγρινίου και έχει οργανωθεί το νέο κέντρο διανομής στη Λυκόβρυση Αττικής. Ολες αυτές οι εξελίξεις βοηθούν την εταιρεία να μπει και στην αγορά των οσπρίων (φασόλια, φακές και φάβα).
Μαζί με την σύζυγο του, Καίτη Πιστιόλα , απέκτησε 3 γιούς και 6 εγγόνια, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας