(upd) Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβεστικοί, κάηκαν δυο πυροσβεστικά οχήματα

(upd) Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο – Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβεστικοί, κάηκαν δυο πυροσβεστικά οχήματα
Η φωτιά απείλησε κατοικίες στον οικισμό Φοινικιά, εκεί όπου έχει οργανωθεί σχέδιο εκκένωσης.

Σε ύφεση βρίσκεται η καταστροφική πυρκαγιά που μέσα σε λίγη ώρα προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οχήματα και χωράφια στο Λαγονήσι. 

Τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν για την κατάσβεση, διακομίστηκαν πριν από λίγο με εγκαύματα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. 

Εκεί τους  επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιο, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τριών πυροσβεστών.

Ο ένας πυροσβέστες φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο δεύτερος στο αυτί και το στέρνο και ο τρίτος στο πρόσωπο. Και οι τρεις εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω των καπνών.

Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς 2 εξοχικές κατοικίες, 1 αυτοκίνητο ΙΧ και ένα φορτηγάκι αλλά και αρκετά στρέμματα με ελιές.

Η φωτιά απείλησε κατοικίες στον οικισμό Φοινικιά, εκεί όπου έχει οργανωθεί σχέδιο εκκένωσης. 

Όπως δήλωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, Σταύρος Πετρόπουλος, εκτός από τους τρεις πυροσβέστες, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν αυτήν την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αναβύσσου

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη διακόπηκε σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, λόγω του καπνού από τις φλόγες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή από τη Δευτέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play