Σήμερα η κατάθεση Παπαδήμου – Η αντιτρομοκρατική περιμένει να ρίξεις “φως” στην υπόθεση

Σήμερα η κατάθεση Παπαδήμου – Η αντιτρομοκρατική περιμένει να ρίξεις “φως” στην υπόθεση
Οι αστυνομικοί, θα ζητήσουν από τον πρώην πρωθυπουργό να ανακαλέσει στη μνήμη του όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το φάκελο - βόμβα. Τι σχήμα είχε, αν ο εικονικός αποστολέας ήταν κάποιο γνωστό του πρόσωπο και τι ήταν αυτό που τον έκανε να τον πάρει μαζί του.

Κλιμάκιο αστυνομικών θα μεταβεί σήμερα στη σουίτα του 10ου ορόφου του Ευαγγελισμού, όπου αναμένεται να μεταφερθεί ο Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί του ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για το τρομοπακέτο που έσκασε στα χέρια του.

Οι αστυνομικοί, θα ζητήσουν από τον πρώην πρωθυπουργό να ανακαλέσει στη μνήμη του όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη ημέρα. Κυρίως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο συγκεκριμένος φάκελος – βόμβα.

Τι σχήμα είχε, αν δηλαδή ήταν μικρότερο από Α4, αν ο εικονικός αποστολέας ήταν κάποιο γνωστό του πρόσωπο και τι ήταν αυτό που τον έκανε να τον πάρει μαζί του στο αυτοκίνητο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής να τον ανοίξει.

Επίσης αν ήταν βιβλίο, σε τι σχήμα ήταν αυτό και το κυριότερο αν η βόμβα έσκασε ή απλά πήρε φωτιά αφού με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να προσδιορίσουν την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης, το είδος και την κατασκευή του μηχανισμού. 

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν την κατάθεση του Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να περάσουν στο δεύτερο επίπεδο των ερευνών, καθώς ο κίνδυνος, όσο ακόμα δεν έχει αποσταλεί προκήρυξη, για νέες επιθέσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. 

Πληροφορίες λένε πως στην Αντιτρομοκρατική ποντάρουν πολύ στην κατάθεση Παπαδήμου καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο υψηλού πνευματικού επιπέδου που είναι σίγουροι πως έχει συγκρατήσει λεπτομέρειες που θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τις έρευνες και θα ανοίξουν νέους δρόμους. 

Σε ότι έχει να κάνει με τις έρευνες που αφορούν στο επιχειρησιακό σκέλος της οργάνωσης προτεραιότητα των αστυνομικών είναι ο εντοπισμός της γιάφκας – εργαστηρίου κατασκευής των βομβών και φυσικά του ανθρώπου που τις κατασκευάζει.

Πρόκειται, λένε, για ένα πρόσωπο «καθαρό» που δεν έχει απασχολήσει τις αρχές καθώς τόσο τα ίχνη DNA που βρέθηκαν από το πακέτο που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και το μέρος του δακτυλικού αποτυπώματος σε ένα από τα οκτώ «ορφανά» πακέτα των ΕΛ.ΤΑ στο Κρυονέρι δεν ταυτοποιείται με κανένα από αυτά που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play