Επίτιμη Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ η ποιήτρια Κική Δημουλά

Επίτιμη Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ η ποιήτρια Κική Δημουλά
Θα αναγορευθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναγορευθεί η ποιήτρια Κική Δημουλά την Τρίτη 6 Ιουνίου.

«Η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της Ποίησης Κική Δημουλά, η οποία με το έργο της, που έχει μεταφρασθεί σε πάρα πολλές γλώσσες, έχει αγγίξει τις ψυχές όλων μας, θα αναγορευθεί Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την 6η Ιουνίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Κική Δημουλά (6 Ιουνίου 1931) είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης.Το πατρικό της όνομα είναι Βασιλική Ράδου. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Το 1952 παντρεύτηκε τον ποιητή και πολιτικό μηχανικό Άθω Δημουλά, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη (1956) και την Έλση (1957). Εργάστηκε σαν υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος από το 1949 έως και το 1973.

Είναι πρόεδρος του ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη (κοινωφελές Ν.Π.Ι.Δ. υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών). Το 2015 προκλήθηκε σάλος μετά από μία υποτιθέμενη δήλωσή της στην οποία επέκρινε με ρατσιστικό τρόπο τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα η δήλωση αυτή δεν έγινε με αυτό τον τρόπο και απλώς παραφράστηκαν κάποια λόγια της, τα οποία κρατήθηκαν αποσπασματικά για να την συκοφαντήσουν.Η ίδια αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες.

Στο ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 τοποθετήθηκε υπέρ του “Ναι”. Επίσης, ήταν από τους γνωστότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών που τάχτηκαν υπέρ της αποδοχής του ελληνικού μνημονίου, μόλις λίγα χρόνια πριν.

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα Πολωνικά, τα βουλγαρικά, τα γερμανικά και τα σουηδικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play