Αξιωματικός της ΕΛΑΣ καταδικάστηκε για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ καταδικάστηκε για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή
Πρόκειται για πρώην φρουρό του βουλευτή Γιώργου Γερμενή.

Ένας 58χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ καταδικάστηκε σε κάθειρξη συνολικά 8,5 ετών με αναστολή στην έφεση από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο απόστρατος αξιωματικός είχε κατηγορηθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 για σχέσεις με την «Χρυσή Αυγή» στα πλαίσια των εσωτερικών «εκκαθαρίσεων» στο αστυνομικό σώμα. 

Πρόκειται για πρώην φρουρό του βουλευτή του ακροδεξιου μορφώματος Γιώργου Γερμενή ή «Καιάδα», ο οποίος παλαιότερα ανήκε στην ομάδα ασφαλείας κι άλλων πολιτικών προσώπων κι επιχειρηματιών.

Σε βάρος του εν λόγω αστυνομικού –ανήκε τότε σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα της Αττικής- σχημάτισε δικογραφία στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013 η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με τις κατηγορίες πλαστογραφίας, οπλοκατοχής και λαθρεμπορίου.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την «Χρυσή Αυγή», και όπως γράφει το tovima.gr, ανέφερε ότι όλες οι ενέργειες του ήταν σύννομες κι απέδωσε τα ευρήματα στο σπίτι του κυρίως στην θητεία ως «εκπαιδευτής» άλλων αστυνομικών. Σε καταθέσεις υπέρ του κατηγορουμένου προχώρησαν συνάδελφοι του.

Όπως ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του, δικηγόρος της Αθήνας κ. Βασίλης Καπερνάρος, «στον δεύτερο βαθμό εκτιμώ ότι θα υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που θα οδηγήσει στην απαλλαγή του πελάτη μου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play