Η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Σώρρα: Δεν υπάρχουν λεφτά

Η Τράπεζα της Ελλάδας για τον Σώρρα: Δεν υπάρχουν λεφτά
Tα αποκαλυπτήρια της απάτης του Αρτέμη Σώρρα κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, το υπόμνημα κατατέθηκε με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα εξώδικα Σώρρα, με τα οποία πολίτες προσφεύγουν στις εφορίες και ζητούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και αυτά να εισπραχθούν από τον περιβόητο λογαριασμό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που περιέχονται σε αυτό, ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος και σίγουρα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα στη μείωση του δημοσίου χρέους ή να αποπληρώσει το παγκόσμιο ελληνικό χρέος, όπως διατείνεται.

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες -Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς- να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσε να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους. Οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές. Λεφτά δεν υπάρχουν.

Οι άδειοι λογαριασμοί του ιδρυτή της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» ίσως να μην εκπλήσσουν τους πολλούς, είναι όμως σημαντικό να αποκαλυφθούν για να μην πιστεύουν κάποιοι αφελείς ότι μπορούν έτσι απλά με την εξουσιοδότηση και το εξώδικο του Σώρρα να απαλλαγούν από τις Οφειλές τους, επισημαίνει η εφημερίδα.

Πώς ξεκίνησε η δίωξη

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής ο Αρτέμης Σώρρας μπήκε με τα πολλά στο στόχαστρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπ’ αριθμ. 67650/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκρινε ότι «αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων» και του γεγονότος ότι αυτή κατέστη αμετάκλητη επειδή δεν είχε ασκηθεί έφεση.

Στις 30 Ιανουαρίου όμως n αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης, με το σκεπτικό ότι η επίμαχη απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play