Το “λουκέτο” στα “Νέα” στον ξένο Τύπο: Τα σχόλια για τους απλήρωτους δημοσιογράφους

Το “λουκέτο” στα “Νέα” στον ξένο Τύπο: Τα σχόλια για τους απλήρωτους δημοσιογράφους
Η οικονομική κρίση έπληξε τον ελληνικό Τύπο, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Το “λουκέτο” στην κυκλοφορία των Νέων, ύστερα σχεδόν από έναν αιώνα λειτουργίας, σχολιάζεται και από τον ξένο Τύπο, ο οποίος κάνει λόγο για απλήρωτους δημοσιογράφους. 

“H ελληνική ιστορική εφημερίδα, Τα Νέα, δεν κυκλοφορεί. Η ελληνική οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στον Tύπο”, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Spiegel, με υπότιτλο: «Απλήρωτοι δημοσιογράφοι».

“Επειδή οι συντάκτες δεν πληρώνονται εδώ και μήνες, η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922”, τονίζειτο γερμανικό περιοδικό. 

“Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σταματήσουν να εργάζονται, έως ότου λάβουν τουλάχιστον ένα μέρος των δεδουλευμένων τους. Πολλοί δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Αύγουστο”, επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

“Την Τρίτη , Τα Νέα, η εφημερίδα του κεντρώου πολιτικού χώρου του ιστορικού εκδοτικού οργανισμού Λαμπράκη, δεν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το 1922”, αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard. 

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Βήμα της Κυριακής αλλά και ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα 99,5 FM, που ανήκουν επίσης στον ΔΟΛ, διέκοψαν τη λειτουργία τους.

H αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι, η σοβαρή οικονομική κρίση οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στο κλείσιμο πολλών ελληνικών εφημερίδων υπενθυμίζοντας το παράδειγμα της “Ελευθεροτυπίας” και της “Απογευματινής”.

Επισημαίνεται ότι οι 500 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και κήρυξαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν εκδίδεται τόσο η εφημερίδα “Τα Νέα”, όσο και η εφημερίδα “Το Βήμα” , ενώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM θα “παίζει” μόνο μουσική. Επίσης, τα sites του ομίλου “tanea.gr, tovima.gr και in.gr” δεν θα ανανεώνονται.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου και δεν έχουν λάβει ούτε και το δώρο των Χριστουγέννων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play