Ο Ντένις ο τρομερός στην έκθεση “COMIC Ν’ PLAY”

Ο Ντένις ο τρομερός στην έκθεση “COMIC Ν’ PLAY”
Η έκθεση "COMIC Ν' PLAY" φιλοξενείται από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Αλλατίνι-Ντασώ.

Τον σχεδιαστή της μακροβιότερης σειράς κόμικς στη Βρετανία, “Denis the Menace and Gnasher” (Ντένις ο Τρομερός και Δαγκάνας) και συνεργάτη των ανθολογιών The Beano και The Dandy, Νάιτζελ Πάρκινσον, συστήνει στους Θεσσαλονικείς η έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών “COMIC Ν’ PLAY”.

Ο Νάιτζελ Πάρκινσον δημιουργός του “Ντένις του Τρομερού” από το 1989 και η συνεργάτης του, κολορίστρια Νίκα Νάρτοβα, θα συζητήσουν με τους επισκέπτες της έκθεσης για τη δουλειά τους και τον ατίθασο χαρακτήρα που εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1951 στο αγγλικό περιοδικό Beano και από τότε κάνει τη ζωή των γύρω του.

 Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα το άλμπουμ του ελληνικής καταγωγής Βέλγου δημιουργού κόμικς, Δημήτρη Μαστόρου, “L’Orange amère”, το οποίο κυκλοφόρησε στη γαλλική γλώσσα και αναφέρεται στο πως αντιλαμβάνεται ένας ξένος επισκέπτης την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια.

Την έκθεση “COMIC Ν’ PLAY”, η οποία φιλοξενείται από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Αλλατίνι-Ντασώ, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν οι εκδόσεις ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων και Ιστορίας Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ.), σε συνεργασία με το εργαστήριο ελευθέρων σπουδών COMINK και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα πρωτότυπα έργα περισσοτέρων από 50 δημιουργών κόμικς της ελληνικής σκηνής – ερασιτεχνών, νεοεμφανιζόμενων, επαγγελματιών και σπουδαστών του εργαστηρίου Comink.

Κεντρικό έκθεμα της φετινής διοργάνωσης είναι η διαδραστική μακέτα – παιχνίδι με θέμα: “Η ‘Αλωση της Θεσσαλονίκης από τους Σαρακηνούς”, που ετοίμασε ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., με στόχο να αναδείξει μια άγνωστη σχετικά πτυχή της μεσαιωνικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, παρουσιάζεται ένα αντίγραφο, σε φυσικό μέγεθος, μιας μεσαιωνικής αλυσιδωτής πανοπλίας, κατασκευασμένο από τον ερευνητή Νίκο Κουζίνη, ο οποίος θα αποκαλύψει στοιχεία για την τεχνολογία κατασκευής θωράκων στη μεσαιωνική ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

 Κατά τη διάρκεια του “COMIC Ν’ PLAY 2016”, θα διεξαχθούν επιδείξεις πάνω σε επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων και δημιουργικά εργαστήρια για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play