Η κυβέρνηση “στριμώχνει” δημοσιογράφους για να συγκαλύψουν τα περιστατικά στη Χίο

Η κυβέρνηση “στριμώχνει” δημοσιογράφους για να συγκαλύψουν τα περιστατικά στη Χίο
Απίστευτες καταγγελίες Χιώτη δημοσιογράφου για τις κινήσεις Μουζάλα- Τόσκα.

Καταγγελίες φωτιά έκανε δημοσιογράφος της Χίου σε βάρος των υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, κκ Γιάννη Μουζάλα και Νίκο Τόσκα, για τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος. 

Μιλώντας στον Βήμα FM ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Πολίτης Χίος”, Παντελής Φίκαρης, κατήγγειλε πως οι δυο υπουργοί ζήτησαν από τους δημοσιογράφους του νησιού να μην προβάλλουν τα επεισόδια που γίνονται στο hot spot στο νησί.

Οπως είπε ο κ. Φίκαρης “οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μάς κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη τού Μπαράκ Ομπάμα, για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Και να μη μεταδίδουμε εικόνες.

 “Ή μας βοηθάτε να φτιάξουμε νέο hot spot ή αλλιώς η κατάσταση παραμένει ως έχει”, μας είπαν. Θεωρούν ότι πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης”.

Ζητά παρεμβάσεις η Κομισιόν, φεύγουν οι εμπειρογνώμονες 

​Οι αποκαλύψεις γύρω από το προσφυγικό παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας, την ώρα που τα επεισόδια στα hotspot της Χίου είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη, κάνοντας τους κατοίκους του νησιού να χάνουν τον ύπνο τους. 

Μετά την απόφαση του Βελγίου να απομακρύνει τους εμπειρογνώμονες του που εργάζονται στα κέντρα κράτησης στα ελληνικά νησιά, με το αιτιολογικό της ελλιπούς ασφάλειας, χθες η Κομισιόν, αποκάλυψε πως ήδη από τις 4 Νοεμβρίου έχουν ζητηθεί μέτρα από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα. 

Ειδικότερα, η Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση ασφάλειας στα hotspots των ελληνικών νησιών, κυρίως σε ό,τι αφορά τους απεσταλμένους εμπειρογνώμονες που εργάζονται σε αυτά. 

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, γνωστοποίησε πως ο αρμόδιος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης, Γιάννη Μουζάλα, στις 4 Νοεμβρίου.

Στην επιστολή, ο Επίτροπος εξαίρει την ανάγκη να υπάρξουν οι απαραίτητες “διασφαλίσεις” για τους εμπειρογνώμονες που εργάζονται στα hotspots και να “βελτιωθεί επειγόντως” η κατάσταση εκεί. .

 Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο υπάρχει συνεχής επικοινωνία των ευρωπαϊκών θεσμών με τις ελληνικές αρχές ως προς αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, η οποία στο πλαίσιο αυτό έχει λάβει μια σειρά μέτρων τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό ασφαλείας. Σε ό,τι αφορά το επιπλέον ειδικό προσωπικό υποστήριξης που έχει ζητηθεί να αποσταλεί στα ελληνικά νησιά από τα υπόλοιπα κράτη μέλη, η κ. Μπερτό ανέφερε πως η κατάσταση “βελτιώνεται” καθώς πλέον υπολείπεται η μεταφορά 44 εμπειρογνωμόνων σε σχέση με 57 την προηγούμενη εβδομάδα.

 Συνεχίζονται τα επεισόδια

Κάθε βράδυ περνά δύσκολα στο νησί της Χίου, με τους κατοίκους να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα επεισόδια που από τον καταυλισμό μεταφέρονται και στους δρόμους εκτός αυτού. 

Το βράδυ της Πέμπτης, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έριξαν εντός του καταυλισμού δύο μολότοφ (ο καταυλισμός βρίσκεται μέσα στην τάφρο του κάστρου), με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς δύο σκηνές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play