Μαθήματα ζωής από τον Τένεσι Ουίλιαμς…

Μαθήματα ζωής από τον Τένεσι Ουίλιαμς…
Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστης Τζιόβας και Ανδροκλής Δεληολάνης δίνουν σάρκα και οστά σε ένα από τα ωραιότερα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς, «Το Βασίλειο της γης», στο θέατρο Olvio.

Της Χριστίνας Διαμαντοπούλου

Η οικογένεια, οι σχέσεις μεταξύ αδελφών, η σχέση μητέρα γιου, η ερωτική σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο ρατσισμός…. είναι μερικά μόνο από αυτά τα οποία θίγει ο Τένεσι Ουίλλιαμς στο «Βασίλειο της γης».

Η Παναγιώτα Βλαντή, ο Ορέστης Τζιόβας και ο Ανδροκλής Δεληολάνης είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης που φιλοξενεί το θέατρο Olvio. Το ποτάμι του Μισισιπί ξεχειλίζει και μόνο όσοι φύγουν θα μπορέσουν να σωθούν. Αλλά θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. Ο Τσικ, δεν έχει τίποτα άλλο πέρα από αυτό το κτήμα και επιλέγει να μείνει εκεί, μόνος. Μέχρι την στιγμή που θα δεχτεί δυο απρόσμενους επισκέπτες. Τον νεόνυμφο ετεροθαλή αδελφό του Λοτ με την γυναίκα του Μυρτλ, που σχεδιάζουν να μετακομίσουν μόνιμα στο σπίτι. 

Σε όλη την διάρκεια του έργου ο ήχος του νερού από το ποτάμι που ξεχειλίζει και απειλεί το σπίτι και τις ζωές τους κυριαρχεί, πιέζοντας τους ήρωες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Ποιος θα σωθεί τελικά… Αλήθειες βγαίνουν στην επιφάνεια, άνθρωποι πληγώνονται και το παρελθόν καθορίζει το μέλλον.

Δυο ετεροθαλή αδέλφια που ζητούν εκδίκηση και δικαίωση, παλεύοντας με το παρελθόν τους και μια φιλόδοξη ηθοποιός που προσπαθεί να φτιάξει το παρόν και το μέλλον της….

Σκληρές αλλά και αστείες ατάκες εναλλάσσονται, ενώ τα μηνύματα έμμεσα ή άμεσα είναι πολλά. Αξίζει να σωθείς εάν πρόκειται να μείνεις μόνος;

Η παρουσία της Παναγιώτας Βλαντή κυριαρχεί, ενώ ο Ορέστης Τζιόβας εκπλήσσει ευχάριστα σε κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι μας έχει συνηθίσει έως τώρα, κυρίως τηλεοπτικά. Ενδιαφέρουσα έκπληξη και ο Ανδροκλής Δεληολάνης.

Η ενδιαφέρουσα, ωμή και σαρκαστική γραφή του Τένεσι Ουίλιαμς σε συνδυασμό με την απόδοση των ρόλων από τρεις πραγματικά εξαιρετικούς ηθοποιούς, δημιουργούν μια παράσταση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον έως το τέλος και πραγματικά αξίζει να δείτε φέτος τον χειμώνα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play