(upd3)Ένταση στο Πολυτεχνείο

(upd3)Ένταση στο Πολυτεχνείο
Νεαροί πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

 Ένταση επικρατεί έξω από το Πολυτεχνείο από το απόγευμα της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα έχουν στήσει οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τζωρτζ. Πετούν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίες απαντούν με χημικά.

Παράλληλα, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούν και άτομα από ταράτσες κτιρίων της περιοχής.

​Οι κουκουλοφόροι έχουν χωριστεί πλέον σε δυο διαφορετικές ομάδων των 80-100 ατόμων η κάθε μία, συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

​Οι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Εισαγγελία αλλά και την ηγεσία της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είχαν παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν αντιεξουσιαστές και ενωθούν με τους καταληψίες. 

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχαν εντοπιστεί περίπου 150 άτομα που κατευθύνονταν στο Πολυτεχνείο και εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκαλούν περίπου 70 άτομα που έχει καταλάβει το κτίριο Γκίνη.

Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου είναι αυτή την ώρα αποπνικτική λόγω των χημικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play