Θεσσαλονίκη: Αμφίβολη αναστολή κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Αμφίβολη αναστολή κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ
«Δεν γίνεται κάθε φορά να προαναγγέλλουμε κινητοποιήσεις και να μην τις πραγματοποιούμε, επειδή μας βάζουν έναν μισθό στους λογαριασμούς μας», σχολίασε ο κ. Τσερμενίδης.

Σε νέα συνεδρίασή τους θα αποφασιστεί εάν η καταβολή δεδουλευμένων ενός μήνα είναι ικανή να ματαιώσει την επίσχεση εργασίας που έχουν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, από την Πέμπτη 17/11.

Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης: «Δεν μίλησα ποτέ για αναστολή. Την Πέμπτη το πρωί δεν θα κουνιέται τίποτα».

«Δεν γίνεται κάθε φορά να προαναγγέλλουμε κινητοποιήσεις και να μην τις πραγματοποιούμε, επειδή μας βάζουν έναν μισθό στους λογαριασμούς μας», σχολίασε ο κ. Τσερμενίδης και πρόσθεσε: «Επιτέλους πρέπει να βρεθεί και να δοθεί μια οριστική λύση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του οργανισμού και την τύχη των 2.300 ατόμων που δουλεύουν σε αυτόν».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι απλήρωτοι τρεις μήνες, συμπεριλαμβανόμενου και του τρέχοντος και έχουν να λάβουν ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ, συνολικά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ανέφερε ότι έχει πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη των αρμόδιων υπουργείων πως δόθηκε εντολή από τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, να γίνει η προεκταμίευση της αντισταθμιστικής του Δεκεμβρίου, ώστε να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων για τον μήνα Σεπτέμβριο. «Περιμένω και εγώ. Ακόμα δεν έχω κανένα νεότερο αναφορικά με το ποσό που περιμένουμε», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Στεφανίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play