Μαξίμου: Τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν, οι γραβάτες μπήκαν;

Μαξίμου: Τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν, οι γραβάτες μπήκαν;
Μπορεί να έχει αδυναμία στο junk food, αλλά το δείπνο του Ομπάμα στην Αθήνα θα είναι πολύ υγιεινό!

Μπορεί το αγαπημένο του φαγητό να είναι το junk food -έχει απαθανατιστεί να απολαμβάνει χάμπουργκερ στην Ουάσινγκτον με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μπριζόλες στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, hot dog σε αγώνα μπάσκετ στο Ντέιτον του Οχάιο και “kringle” στο Ουινσκόνσιν- ωστόσο κατά την επίσκεψή του από σήμερα στη χώρα μας, το επίσημο δείπνο θα περιλαμβάνει θαλασσινά και ψάρι. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βηματοδότη» ο Μπαράκ Ομπάμα ρωτήθηκε, μέσω… μυστικών υπηρεσιών, ποιες είναι οι προτιμήσεις του στο φαγητό και εάν αποφεύγει κάποια φαγητά, είτε λόγω γούστου είτε λόγω αλλεργιών.

Ο… βολικός κ. Ομπάμα λοιπόν δεν δήλωσε καμία απολύτως προτίμηση και ιδιαιτερότητα κι έτσι οι δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, Στέφανος Τσιαμπαλής και Θανάσης Σκούρας θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, εν συνεχεία κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά. Μάλιστα, η σφυρίδα θα είναι αγορασμένη από την ψαραγορά του Ρέντη. Το δείπνο θα συνοδεύει άφθονο λευκό κρασί –ως είθισται όταν το γεύμα περιλαμβάνει ψάρι- και το επιδόρπιο θα είναι γλυκό με κάστανα, καθώς είναι και η εποχή τους! Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι.

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 100 άτομα άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, καθώς η Μισέλ Ομπάμα δεν θα συνοδεύσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του. Κατά συνέπεια η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα αλλά και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν θα είναι παρούσες στο δείπνο.Στο τραπέζι έχουν προσκληθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Ν. Μιχαλολιάκου, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της τέχνης και επιχειρηματίες. Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που πρόκειται για επίσημο δείπνο και ακολουθείται γενικότερα το πρωτόκολλο, η… γραβάτα θα είναι προαιρετική καθώς δεν περιλαμβάνεται στις στυλιστικές επιλογές του πρωθυπουργού! Τέλος, κόκκινα χαλιά θα στρωθούν στο Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η προεδρική φρουρά θα αποδώσει τιμές και θα γίνει ανάκρουση εθνικών ύμνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play