Ένας… Οδηγός επιβίωσης έρχεται στο θέατρο Διάνα

Ένας… Οδηγός επιβίωσης έρχεται στο θέατρο Διάνα
Με αφορμή την παράσταση “Για μια Ανάσα” που ανεβαίνει τον Νοέμβριο στο θέατρο Διάνα σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και την Ελένη Ράντου σε πρωταγωνιστικό ρόλο, το www.pagenews.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου κι έμαθε μερικά από όσα θα δείτε σε αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα… προφητική παράσταση!

Της Χριστίνας Διαμαντοπούλου

«Είναι μια ιστορία με σασπένς, έρωτα. Ένα έργο απλό αλλά από κάτω κρύβει κάτι πολύ δυνατό», ήταν τα πρώτα λόγια του Σταμάτη Φασουλή για την νέα παράσταση «Για μια Ανάσα» που σκηνοθετεί στο θέατρο Διάνα. 

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες για την νέα πολύ ιδιαίτερη παράσταση που ετοιμάζουν ο κ. Φασουλής ανέφερε ότι «το έργο είναι βασισμένο σε ένα βιβλίο της Ζίνι Χάρις το οποίο γράφτηκε πριν 3 χρόνια, αλλά διαθέτει πράγματα που έγιναν μετά!». «Η ηρωίδα είναι μια γυναίκα σύγχρονη που θέλει να κάνει μια έρευνα στο ανθρώπινο κεφάλαιο και τελικά μετά από συνέντευξη πηγαίνει στην Αλεξάνδρεια, μαζί με την αδελφή της», συνεχίζει ο κ. Φασουλής δίνοντάς μας μερικά ακόμη στοιχεία για την παράσταση, ενώ αποκαλύπτει πως «το φινάλε του έργου είναι απογειωτικό και προφητικό».

Δεδομένου ότι το έργο γράφτηκε πριν οι εξελίξεις με την οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό φτάσουν στο σημείο που είναι σήμερα σε συνδυασμό με την «προφητική» γραφή της Χάρις ο κ. Φασουλής ανέφερε ότι «ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε και να διατηρήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα σε ένα ερωτικοφανές σασπένς με ένα έντονο πολιτικό υπόβαθρο». “Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν πράγματα που η Ελένη (Ράντου) όταν έκανε την μετάφραση σκέφτηκε να βγάλει για να μην φανεί ότι τα έχουμε προσθέσει εμείς μετέπειτα, αλλά τελικά δεν πειράξαμε τίποτα”, κατέληξε ο σκηνοθέτης αναφερόμενος στο έργο.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στους συντελεστές της παράστασης τόνισε πως έχει ξανασυνεργαστεί με την Ελένη Ράντου, υπογραμμίζοντας πως «η παράσταση “Φιλουμένα” πέρυσι ήταν από τις καλύτερες στιγμές. Και της Ελένης και δική μου». «Μου αρέσει να δουλεύω με την Ελένη αν και με αγχώνει», εξομολογήθηκε ο κ. Φασουλής. Και εξηγεί πως «Κάθε μέρα έχει να φέρει κάτι καινούργιο στον ρόλο. Πολλές φορές χάνει την ψυχική της ισορροπία για να προσφέρει στο έργο».«Όλη η εμπειρία αυτού του έργου είναι ένα ταξίδι. Εσωτερικό και εξωτερικό», ανέφερε η Ελένη Ράντου. «Δεν πρόλαβα να το δω πέρυσι στο Λονδίνο. Το πήρα και το διάβασα κι έκανε μέσα μου ένα ταξίδι. Έχει μια δύναμη που άρχισε να με στοιχειώνει, όπως στοιχειώνεται και η ηρωίδα». «Ένας άλλος τίτλος θα μπορούσε να είναι “Μια Αλίκη στη Χώρα των οικονομικών τραυμάτων” ή “Οδηγός επιβίωσης”», τόνισε.

Η πρωταγωνίστρια εξομολογήθηκε πως όσοι διάβασαν το έργο της είπαν ότι είναι δύσκολο και μεγάλο ρίσκο τέτοιες εποχές. «Στα μάτια του Σταμάτη, είδα ότι μπορεί να γίνει. Δεν ξέρω ποιος θα επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Έχει ερωτισμό, ποίηση κι ένα σατανικό χιούμορ».Μάλιστα η κα Ράντου ανέφερε πως μετά από δυο χρόνια στο Εθνικό θέατρο «έχασα τις “παρέες” μου κι έπρεπε να κάνω καινούργιες. Πρώτη φορά συνεργάζομαι για πρώτη φορά με τόσους συνεργάτες». 

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί της παράστασης, η Ελένη Ουζουνίδου, ο Αντώνης Καρυστινός, ο Μελέτης Ηλίας, ο Κρις Ραντάνοφ, ο Γιώργος Ματζιάρης καθώς και η Ναλίσσα Γκρην που επιμελείται την μουσική της παράστασης. «Μετά από αυτή την παράσταση δεν θα είμαι η ίδια ηθοποιός», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελένη Ουζουνίδου, ενώ ο Μελέτης Ηλίας ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις στην πρόβα, να αγαπάς τους συνεργάτες σου και να νιώθεις σαν να πηγαίνεις στο σπίτι σου».

«Το αγγλικό κείμενο είναι πάντα πολύ δυνατό. Νατουραλιστικό και ποιητικό ταυτόχρονα», ανέφερε ο Αντώνης Καρυστινός. «Αλλά με τον Σταμάτη και την Ελένη, “χάθηκα”! Χάθηκα για κάνα δυο μήνες και επέστρεψα σώος με την ομάδα μου», κατέληξε ο ηθοποιός. 

«Είναι από τα έργα που ο καθένας θα κάνει την δική του ανάγνωση. Είναι λίγο ο καθρέφτης σου», ανέφερε κλείνοντας η Ελένη Ράντου, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για την ημέρα που θα δούμε την παράσταση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play