Ν. Πόρτμαν: Οι γυναίκες στο Χόλιγουντ υφίστανται διακρίσεις

Ν. Πόρτμαν: Οι γυναίκες στο Χόλιγουντ υφίστανται διακρίσεις
Η 35χρονη Ισραηλινή ηθοποιός έκανε στις Κάννες το σκηνοθετικό της ντεμπούτο.

Το γεγονός ότι οι γυναίκες στο Χόλιγουντ υφίστανται διακρίσεις έναντι των ανδρών υποστηρίζει και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν.

Η 35χρονη Ισραηλινή ηθοποιός έκανε στις Κάννες το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία «A love story and Darkness», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Amos Oz, για την οποία έγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε.

Ωστόσο, θεωρεί ότι η ενασχόλησή της με την παραγωγή της ταινίας αποτελεί εξαίρεση. «Μάλλον για μένα όλο αυτό ήταν λιγότερο δύσκολο, από ότι για άλλες γυναίκες, γιατί εγώ είμαι εγκατεστημένη στο Χόλιγουντ», είπε και πρόσθεσε: «Οι διανομείς των ταινιών είναι κυρίως άντρες. Οι παραγωγοί και οι επενδυτές, επίσης, είναι άντρες. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι όλοι όσοι παίρνουν τις αποφάσεις στο Χόλιγουντ και καθορίζουν την παραγωγή πολιτισμού είναι άντρες. Θα πρέπει να βοηθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Το 2011, η Πόρτμαν βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και BAFTA α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Μαύρος Κύκνος”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play