“Κατηγορώ” δικαστών για τα “ροζ” δημοσιεύματα!

“Κατηγορώ” δικαστών για τα “ροζ” δημοσιεύματα!
Οι δικαστές με ένα σκληρό ψήφισμά τους καταδικάζουν τα «στοχευμένα» δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο “αναβρασμός” στη Δικαιοσύνη δεν λέει να καταλαγιάσει, ενώ μάλιστα οι τελικές αποφάσεις του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά ακόμη εκκρεμούν. 

Μετά το σάλο, που έχει προκύψει για την προσωπική ζωή του αντιπροέδρου του Συμβουλίου, οι διαρροές για την οποία έφτασαν μέχρι και στον Άρειο Πάγο, με πρωτοβουλία μάλιστα του Νίκου Παρασκευόπουλου, οι δικαστές με ένα σκληρό ψήφισμά τους καταδικάζουν τα «στοχευμένα» δημοσιεύματα του Τύπου, όπως είναι αυτά της διαρροής προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που συμμετέχει στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και υπογραμμίζουν ότι τα δημοσιεύματα αυτά αποσκοπούν «στην κάμψη του φρονήματος των δικαστικών λειτουργών και στον επηρεασμό της απονομής της Δικαιοσύνης».

Χαρακτηριστικά, στο ψήφισμα επισημαίνεται επίσης ότι “τα πρόσφατα δημοσιεύματα, εν όψει του περιεχομένου τους και ιδίως του χρόνου διενέργειάς τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες ότι δεν σκοπούν στην ενημέρωση του κοινού, αλλά στην κάμψη του φρονήματος των δικαστικών λειτουργών και στον επηρεασμό της απονομής της Δικαιοσύνης”.

Παράλληλα, τονίζεται ότι “η εκπλήρωση του καθήκοντος ενημέρωσης δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταπάτηση της προσωπικότητας, με την έκθεση του ιδιωτικού βίου και των απόρρητων στοιχείων της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας στο φως της δημοσιότητας», καθώς «μια τέτοια έκθεση είναι απολύτως ασύμβατη με την ελεύθερη και δημοκρατική συνταγματική έννομη τάξη της χώρας μας”.

Τέλος, οι δικαστές του ΣτΕ καταδικάζουν παρόμοια φαινόμενα, που έχουν “στόχο δικαστικούς λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play