ΣτΕ: Σήμερα τα σπουδαία για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ: Σήμερα τα σπουδαία για τις τηλεοπτικές άδειες
Σήμερα θα παιχτεί ένα ακόμα επεισόδιο από το.. σήριαλ, πλέον, ''Τηλεοπτικές άδειες και ΣτΕ''.

Η τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, σήμερα το απόγευμα.

Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών.

Όμως, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες ‘Αλτερ Έγκο και ”Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου”(ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων.

Την περασμένη Παρασκευή, η συνεδρίαση για τη νομιμότητα ή όχι των προσφυγών των καναλιών, στιγματίστηκε και πάλι από αντιπαραθέσεις, υψηλούς τόνους, αλλά και από τηλεφώνημα για βόμβα, και εν τέλει διακόπηκε.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, ο Γιώργος Παπαγεωργίου εισηγήθηκε την απόρριψη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, ως απαράδεκτων.

Ο εισηγητής εξέφρασε την άποψη ότι οι αιτήσεις ακύρωσης (πρώτες προσφυγές) των τηλεοπτικών σταθμών, που συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016, δεν παράγουν νομικά αποτελέσματα στους προσφεύγοντες, αφού δεν προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη με βάση ότι δεν είχε γίνει ακόμη τότε η προκήρυξη του διαγωνισμού των τεσσάρων αδειών. Κατά συνέπεια πρέπει, σύμφωνα με τον εισηγητή, να απορριφθούν οι προσφυγές τους ως απαράδεκτες.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό η πρόταση του εισηγητή δεν είναι δεσμευτική για τους συμβούλους Επικρατείας.

Εάν συμφωνήσουν με την πρόταση του εισηγητή οι δικαστές, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, ως τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Εάν όμως το ΣτΕ εκφέρει κρίση για νομιμότητα των προσφυγών, τότε το δικαστήριο θα εξετάσει μετέπειτα τη νομιμότητα του επίμαχου νόμου Παππά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play