Οι Vapors of Morphine στο Fuzz Live Music Club

Οι Vapors of Morphine στο Fuzz Live Music Club
Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 19 Νοεμβρίου.

Οι Vapors of Morphine, η μπάντα που σχηματίστηκε από τα δύο αυθεντικά μέλη των θρυλικών Morphine, Dana Colley και Jerome Deupree, συνεχίζοντας την ιστορία τους (με τη συνδρομή του blues μουσικού / τραγουδιστή Jeremy Lyons), έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club! 

Είναι μία σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε live ένα συγκρότημα που ανέκαθεν αποτελούσε απωθημένο για το ελληνικό κοινό. Το τέλος τους είχε έρθει απότομα, όμως τώρα, μετά από πολλά χρόνια, θα μπορέσουμε να ακούσουμε πολλά τραγούδια και από τα 5 studio albums που κυκλοφόρησαν οι Morphine (“Good” / 1992, “Cure For Pain” / 1993, “Yes” / 1995, “Like Swimming” / 1997, “The Night” / 2000), καθώς και ορισμένα νέα κομμάτια από τo album του 2016,”A New Low”, πλέον ως Vapors of Morphine.

Ο μοναδικός ήχος τους περιέχει blues, jazz και rock στοιχεία στον απόλυτο cool συνδυασμό που οι ίδιοι αποκαλούσαν “low rock”, κερδίζοντας φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το 1989, όταν και δημιουργήθηκαν στο Cambridge της Μασαχουσέτης (ουσιαστικά στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης), και για τα επόμενα δέκα χρόνια, αποτέλεσαν ένα από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. 

Τον Ιούλιο του 1999, ο frontman τους, Mark Sandman, έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή όταν υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας στην Ιταλία. Ήταν το φινάλε για έναν άνθρωπο που είχε ζήσει δύσκολα (είχε χάσει τους δύο αδελφούς του σε νεώτερη ηλικία, ενώ τον είχαν μαχαιρώσει κατά τη διάρκεια ληστείας όταν εργαζόταν ως οδηγός ταξί) και του οποίου ο οργανισμός ήταν καταπονημένος από το συνεχές κάπνισμα και το ανεξέλεγκτο άγχος.

Ταυτόχρονα, ο θάνατος του Sandman έβαλε ένα απότομο τέλος στην πορεία μίας μπάντας που φαινόταν πως είχε περισσότερα να προσφέρει. Όμως το 2009, μετά από πολύ καιρό κι ενώ το όνομα των Morphine συνέχισε να αποκτά “μυθικές διαστάσεις”, οι επιζώντες της μπάντας επιστρέφουν με έναν νέο τραγουδιστή – διατηρώντας πάντα τον βασικό κορμό φωνή / μπάσο / σαξόφωνο / drums – με μια σειρά από live shows γεμάτα από τη μαγεία της μουσικής και των τραγουδιών που αγαπήσαμε στα 90’s.

Info:Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00

Εισιτήρια: Προπώληση: 22 ευρώ (ένα εισιτήριο) και 40 ευρώ (δύο εισιτήρια)Ταμείο: 25 ευρώ

Προπώληση: Τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ticket House και το www.viva.gr

Τηλ.: 210 3450817www.fuzzclub.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play