Crypto: Πολυτελή κέντρα απεξάρτησης υπόσχονται θεραπεία από τον εθισμό στα κρυπτονομίσματα
Πηγή: pixabay
Άλλοι εθίζονται στο τσιγάρο, άλλοι στο σεξ και άλλοι στα… κρυπτονομίσματα.
Για όσους θέλουν να απελευθερωθούν από τον πανάκριβο αυτό εθισμό, το κέντρο απεξάρτησης «The Balance» στη Μαγιόρκα υπόσχεται θαύματα.
Όπως έχει πει ο γνωστός ψυχίατρος, Καρλ Γιουνγκ, «ένας άνθρωπος που δεν έχει περάσει από την κόλαση των παθών του δεν τα έχει ξεπεράσει».
Θεραπεία με… παροχές
Ο Ντον, όπως αποκαλύπτει στο BBC, ήταν έτοιμος γι’ αυτό το πέρασμα προκειμένου να βγει επιτέλους στο φως.
Είχε πλέον απελπιστεί ότι δεν θα τα κατάφερνε να ξεπεράσει τον εθισμό του να παίζει στο χρηματιστήριο των κρυπτονομισμάτων κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 200.000 δολάρια.
Για τη θεραπεία του επέλεξε ότι καλύτερο, το προαναφερόμενο πολυτελές κέντρο, που του παρείχε επιπλέον δικό του μπάτλερ και σεφ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στις εγκαταστάσεις του.
Τις ώρες εκτός της θεραπείας του, ο Ντον που δεν αναφέρει στο βρετανικό δίκτυο το επώνυμο του, καθότι παραμένει υπάλληλος εταιρείας που παρακολουθεί τις συνδιαλλαγές κρυπτονομισμάτων, έκανε μασάζ, γιόγκα και ποδήλατο.
Κι όλα αυτά για 75.000 δολάρια την εβδομάδα, ποσό σαφώς μικρότερο από αυτό που έπαιζε συνεχώς στην παγκόσμια κρυπτο-ρουλέτα.
Ζήτηση στα ύψη
Η πανδημία και τα τρελά κέρδη που είχαν τα κρυπτονομίσματα τα τελευταία χρόνια, ευθύνονται για την αυξανόμενη μανία των πολιτών με τα ψηφιακά νομίσματα.
Όπως σχολιάζει το BBC, αυτό είχε ως συνέπεια να ξεφυτρώνουν σήμερα σαν τα μανιτάρια κέντρα απεξάρτησης από τα κρυπτονομίσματα σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα είναι τέτοια η ζήτηση από τους πολίτες, που ταλαιπωρούνται από την ψυχαναγκαστική αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, που τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μακρά λίστα αναμονής.
«Η θεραπεία από τον εθισμό στα κρυπτονομίσματα είναι παρόμοια με αυτήν που ακολουθείται και στους άλλους εθισμούς», εξηγεί η Άννα Λέμπκε, καθηγήτρια στην ψυχιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Στάνφορντ και επικεφαλής της κλινικής Stanford Addiction Medicine Dual Diagnosis Clinic
«Πρόκειται για μια βιοψυχοκοινωνική ασθένεια, επομένως απαιτεί βιοψυχοκοινωνική παρέμβαση: φάρμακα σε ορισμένες περιπτώσεις, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, αλλαγή συνηθειών και περιβάλλοντος, (ή) εφαρμογή πιο υγιεινών δραστηριοτήτων αντικατάστασης», συνεχίζει η ίδια.
Τι κρυπτονομίσματα, τι τζόγος
Το κόστος δεν είναι πάντα δικαιολογημένο, παραδέχεται, και αφού ο εθισμός αυτός είναι παρόμοιος με τον εθισμό στον τζόγο πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα.
«Κερδίζουν χρήματα από απελπισμένους ανθρώπους», συμπληρώνει η Λία Νόουερ, διευθύντρια του Κέντρου Μελετών Τυχερών Παιχνιδιών στη σχολή Rutgers School of Social Work.
«Είτε είστε “εθισμένοι” στις συναλλαγές κρυπτογράφησης, στα στοιχήματα σε αθλήματα ή στο λαχείο, τα συμπτώματα και η θεραπεία σας θα είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια», εξηγεί. Δηλαδή, αποχή και διαχείριση των σχετικών συμπτωμάτων, άγχος, εκνευρισμός και αυπνία.
Μακροπρόθεσμα ο τελικός στόχος είναι η εκμάθηση σε πιο υγιεινές επενδυτικές επιλογές…
Πηγή: in.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας