Ποια εταιρεία υπέβαλε αίτημα για δεύτερη διαδικτυακή άδεια στοιχηματισμού

Ποια εταιρεία υπέβαλε αίτημα για δεύτερη διαδικτυακή άδεια στοιχηματισμού

Πηγή: pixabay

Η B2B Gaming Services δεν είναι άγνωστη στην εγχώρια αγορά διαδικτυακών τυχερών παιγνίων καθώς δραστηριοποιείται νόμιμα στην χώρα μας ήδη από το 2012 ενώ πριν περίπου δύο χρόνια υπήρξε ένας από τους συνολικά 15 παρόχους, οι οποίοι αδειοδοτήθηκαν από την ΕΕΕΠ στο πλαίσιο της ρυθμισμένης πλέον αγοράς των διαδικτυακών παιγνίων.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι έλεγχοι για την εξέταση των αιτημάτων που έχουν υποβάλει άλλοι δύο υποψήφιοι πάροχοι για την διεξαγωγή αθλητικού στοιχήματος και παιχνιδιών καζίνο μέσω διαδικτύου.

Κάτω από την μόνιμη άδεια της B2B Gaming, λειτουργεί η πλατφόρμα Betshop ενώ να σημειωθεί ότι η εταιρεία δημιουργήθηκε από τον Γαβριήλ Χαλεπλή το 1997. Εφόσον, λοιπόν, εγκριθεί από την ΕΕΕΠ και η δεύτερη άδεια, την οποία έχει αιτηθεί εδώ και μερικούς μήνες, αυτή η κίνηση αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στην αγορά.

Πλέον 16 οι πάροχοι διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών

Θυμίζουμε ότι σήμερα ανέρχονται σε 16 οι διαδικτυακοί  πάροχοι τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα μετά το πρόσφατο πράσινο φως που έδωσε η ΕΕΕΠ για την χορήγηση άδειας στην Brobet Ltd, όπως επίσημα ανακοίνωσε η αρμόδια ελεγκτική αρχή, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα του Capital.gr.

Η αύξηση του online gaming

Η αγορά του online gaming γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας ώθηση, μεταξύ άλλων, και από την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ο κύκλος εργασιών (Total Gaming Revenue, TGR) των online εταιρειών έφτασε στα 21,285 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2022 έναντι 17,507 δισ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί το 2021, καταγράφοντας άνοδο 21%.

Επίσης, τα ακαθάριστα έσοδα των διαδικτυακών παρόχων (Gross Gaming Revenues) ανήλθαν στα 742,25 εκατ. ευρώ για την περσινή οικονομική χρήση έναντι 724,217 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το GGR αφορά στα κεφάλαια που μπαίνουν στα ταμεία των στοιχηματικών εταιρειών, είναι δηλαδή η αποκαλούμενη και γκανιότα και προκύπτει εάν από τα συνολικά έσοδα αφαιρεθούν τα κέρδη που επιστρέφονται στους νικητές ενώ συνιστούν τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη για το μέγεθος μιας αγοράς.

Ματίνα Χαρκοφτάκη/capital.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play