Αμβλώσεις: Το YouTube αφαιρεί βίντεο παραπληροφόρησης

Αμβλώσεις: Το YouTube αφαιρεί βίντεο παραπληροφόρησης

Πηγή: BBC- Forbes Africa

Αμβλώσεις: Το YouTube είπε ότι θα αφαιρέσει περιεχόμενο που προωθεί μη ασφαλείς εκτρώσεις

Τα βίντεο που περιλαμβάνουν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την ασφάλεια των αμβλώσεων θα περιλαμβάνονται στις πολιτικές παραπληροφόρησης, ανέφερε η εταιρεία στο Twitter. Το YouTube είπε ότι θα παρέχει πραγματικές πληροφορίες για την υγεία σε πίνακες πληροφοριών σχετικά με βίντεο  και αποτελέσματα αναζήτησης.

Η αμερικανική ομάδα δικαιοσύνης των φύλων UltraViolet λέει ότι αυτό θα βοηθήσει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα. Η Shaunna Thomas, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της, είπε ότι απαιτείται άμεση δράση για την πρόληψη μιας «επιδημίας παραπληροφόρησης» και την παροχή αξιόπιστων πληροφοριών για την αναπαραγωγική υγεία των εγκύων.

Είπε ότι η ζήτηση για αυτό έχει γίνει ακόμη πιο επείγουσα μετά την ανατροπή του Roe v Wade.

Η UltraViolet ήταν μεταξύ των περισσότερων από 200 που υπέγραψαν μια επιστολή που στάλθηκε στο YouTube, το Meta, το TikTok και το Twitter νωρίτερα αυτόν τον μήνα, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι εταιρείες «επί του παρόντος επιτρέπουν και επωφελούνται από την επικίνδυνη ιατρική παραπληροφόρηση».

Οι ιατρικοί πάροχοι των ΗΠΑ και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που υπέγραψαν την επιστολή δήλωσαν ότι το περιεχόμενο που προωθεί εναλλακτικές λύσεις στα εγκεκριμένα φάρμακα για την άμβλωση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο και απαιτούσε άμεση δράση από τις εταιρείες.

Δημοσιεύσεις που προωθούν τα τοξικά βότανα ως μέθοδο έχουν εμφανιστεί πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας συναγερμό στους ειδικούς γιατρούς.

Τα εγκεκριμένα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ φάρμακα μιφεπριστόνη και μισοπροστόλη θεωρούνται ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος ιατρικός τρόπος για τον τερματισμό μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play