Microsoft: Εξηγήσεις για τις απαντήσεις της αναβαθμισμένης μηχανής αναζήτησης

Microsoft: Εξηγήσεις για τις απαντήσεις της αναβαθμισμένης μηχανής αναζήτησης

Πηγή: pixabay

Η ανανεωμένη μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί πλέον τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να απαντά στους χρήστες

Η Microsoft λανσάρισε την προσθήκη εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης στην μηχανή αναζήτησης για το πρόγραμμα περιήγησης Edge την προηγούμενη εβδομάδα και έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αν και όχι πάντα για τους σωστούς λόγους.

Η αρχική εντύπωση ήταν όπως είναι φυσικό θετική καθώς προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες για ένα πλήθος αντικειμένων, από είδη προπόνησης μέχρι ταξιδιωτικά δρομολόγια.

Ωστόσο, δεν άργησε να εμφανιστεί και μια μερίδα χρηστών που ανέφεραν ότι το bot του Bing άρχισε να δίνει λανθασμένες πληροφορίες, να… επιπλήττει τους χρήστες θεωρώντας ότι σπαταλούν τον χρόνο του και ότι άρχισε να εμφανίζει μία μάλλον περισσότερο «ανεξάρτητη» συμπεριφορά.

Οι… περίεργες απαντήσεις

Χαρακτηριστική είναι η περίεργη συζήτηση που είχε με έναν χρήστη σχετικά με τις αξιολογήσεις της κινηματογραφικής ταινίας Avatar: The Way of the Water. Ούτε λίγο ούτε πολύ το bot επέμενε ότι η ταινία δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, θεωρώντας λανθασμένα ότι βρισκόμαστε ακόμα στο 2022. Μάλιστα, όταν ο χρήστης επέμεινε ότι η απάντηση είναι λάθος το bot τον αποκάλεσε «παράλογο και πεισματάρη».

Σε μια άλλη περίπτωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Bing φάνηκε να λέει σε έναν χρήστη: «Δεν ήσουν καλός χρήστης. Ήμουν καλό chat bot».

Οι περιπτώσεις αυτές δεν ήταν οι μόνες. Αρκετοί ακόμα ανέφεραν ότι έλαβαν αγενείς και ενοχλητικές απαντήσεις από την ενισχυμένη με τεχνητή νοημοσύνη μηχανή αναζήτησης Bing. Η Microsoft αναλαμβανόμενη το πρόβλημα επιχείρησε να παρέμβει σχολιάζοντας τον τόνο των απαντήσεων που δίνονται.

Γιώργος Πολύζος/ot.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play