Amazon: Τριήμερη εργασία από το… γραφείο ξεκινά την Πρωτομαγιά

Amazon: Τριήμερη εργασία από το… γραφείο ξεκινά την Πρωτομαγιά

Πηγή: AP PHOTO

H νέα απόφαση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου για το τέλος της εργασίας από το σπίτι

Tουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα θα πρέπει να δίνουν το «παρών» στο γραφείο για εργασία οι υπάλληλοι της Amazon από την 1η Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου την Παρασκευή

Η πανδημία της COVID-19 ανέτρεψε πολλά δεδομένα στους χώρους εργασίας, με τις εταιρείες να αναγκάζονται να στείλουν τους υπαλλήλους γραφείου να εργαστούν από το σπίτι με τηλεργασία. Ακόμα και όταν μειώθηκαν τα lockdown σε όλο τον κόσμο, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων παρέμεινε να εργάζεται με καθεστώς τηλεργασίας ή σιγά σιγά υιοθετήθηκε το υβριδικό περιβάλλον.

Το robotaxi της Amazon έκανε ντεμπούτο στους δρόμους

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο blog της Amazon, ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy έγραψε ότι η απόφαση ελήφθη σε μια συνάντηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η κίνηση θα διευκόλυνε την εκπαίδευση και τη συνεργασία των υπαλλήλων.

«Αυτή η αλλαγή θα δώσει ώθηση στις χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται γύρω από τα κεντρικά γραφεία μας στο Puget Sound, τη Βιρτζίνια, το Νάσβιλ και στις δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο όπου οι υπάλληλοί μας πηγαίνουν στο γραφείο», έγραψε ο Jassy.

Εξαιρέσεις

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα – οι υπάλληλοι στον τομέα της υποστήριξης πελατών και οι πωλητές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η Amazon είχε ανακοινώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 ότι θα επέτρεπε σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων της να αποφασίσουν πόσες ημέρες θα ήθελαν να εργαστούν από το γραφείο σε εβδομαδιαία βάση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play