Η ανάπτυξη των drone σε περισσότερους κλάδους
Πηγή: wsimag.com- The Economic Times
Από τη διαφήμιση, τις παραδόσεις τροφίμων και την πυρόσβεση μέχρι τον στρατό, τις κατασκευές και τη γεωργία, τα drone χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε πολλούς κλάδους.
Η άφιξη των Drones
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στους ουρανούς στην αρχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον εχθρών. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των drones έχουν εξελιχθεί εντυπωσιακά από τα αρχικά σχέδια.
Το 2013 η Amazon ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, φέρνοντάς την στο καταναλωτικό κοινό. Από τότε, τα drone έγιναν δημοφιλή στους χομπίστες. Μετά την άφιξή τους, οι επικριτές προέβλεψαν ότι τα drone για τους καταναλωτές σύντομα θα εξαφανίζονταν και θα ήταν απλώς ένα διασκεδαστικό κομμάτι τεχνολογίας που δεν είχε μακροζωία.
Σε τι χρησιμοποιούνται σήμερα τα drone;
Τα drone βίωσαν μια νέα ακμή, προσφέροντας ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε πολλές βιομηχανίες. Τα drone πετούν πλέον σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, ενώ βοηθούν πολλούς τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές, η αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και η πυρόσβεση.
Ο Ραμπί Μπου Ρασέντ, ιδρυτής των drone Rabih FED, εξηγεί ότι τα drone βοηθούν τους αγρότες να προβλέψουν τις αρρώστιες και να υπολογίσουν την απόδοση των χωραφιών τους: «Έτσι, όταν αρχίζω να πετάω κάθε περίοδο, αρχίζω να καταγράφω πραγματικά δεδομένα: Τα δεδομένα ελέγχου ήταν αυτά, η περίοδο είναι αυτή, η επόμενη θα είναι αυτή. Έτσι, τελικά, μπορούμε να αρχίσουμε να προβλέπουμε, την απόδοση και να προβλέπουμε την εξάπλωση των ασθενειών επειδή έχουμε δεδομένα που μπορούν να ερμηνευθούν».
Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους αγρότες να παράγουν καλλιέργειες με πιο βιώσιμο τρόπο. Το Barq EV (ένας έξυπνος και βιώσιμος πάροχος λύσεων κινητικότητας) στοχεύει να αλλάξει τον κόσμο της παραδόσεων (delivery) εντός των πόλεων. Αντικαθιστώντας τα μηχανάκια των διανομέων που με drone,μειώνει τις εκπομπές άνθρακα και την κυκλοφορία στους δρόμους.
Ο Φάντι Αλ Γουάντι είναι διευθυντής μάρκετινγκ της Barq EV: «Τεχνολογία όπως αυτό το drone, το Yas1 θα αλλάξει τη φιλοσοφία των delivery. Tο πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε μεγάλη μείωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης που προκαλούν πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα, ρύπανση και άλλα. Επομένως, ο τελικός στόχος κάθε ηλεκτρικού οχήματος της εταιρίας είναι να έχουμε έναν πιο πράσινο κόσμο».
Η εξέλιξη στα επιβατικά drone φαίνεται αναπόφευκτη και ο αγώνας συνεχίζεται καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να γίνουν ο πρώτος επιτυχημένος κατασκευαστής. Με προφανείς ανησυχίες για την ασφάλεια των επιβατών και των πεζών, αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να ξεπεράσει ένα βουνό γραφειοκρατίας προτού κυκλοφορήσει στους αιθέρες. Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, που είχαν προβλεφθεί στη δεκαετία του 1950, μπορεί τελικά να εμφανιστούν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας