Όσα θα δεις και θα ζήσεις στη Βενετία
Πηγή: The Planet D
Ήμουν από τους λίγους που δεν είχαν επισκεφτεί τη Βενετία. Ο “Ρομαντικός προορισμός” ήταν πάντα τελευταίος στην ταξιδιωτική μου λίστα. Το ίδιο και η φωτογραφία σε γόνδολα. Έτσι με μεγάλη χαρά μπήκα στο γυαλιστερό Riva που με περίμενε στο αεροδρόμιο και κατευθύνθηκα μέσα από τα μαγικά κανάλια στο ξενοδοχείο St Regis, όπου απόλαυσα τους γονδολιέρηδες από το μπαλκόνι του δωματίου μου. Και τώρα μία μικρή παύση για να θυμηθώ την θεσπέσια μυρωδιά του ξενοδοχείου που έχει αποτυπωθεί στις αισθήσεις μου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tripscout Venice🇮🇹 (@venice.explore)
Ένα παλατάκι παστέλ χλιδής, το ανακαινισμένο, πρώην ξενοδοχείο Britannia, αγαπημένο του μεγάλου ζωγράφου Monet, είναι διακοσμημένο με άπειρα φωτιστικά και αντικείμενα Murano, συγκλονιστικά μωσαϊκά πατώματα και αναπαυτικά ανάκλινδρα. Ο Geoffrοy Μedinger, managing director του οίκου Van Clef & Arpels, μεγάλος φιλέλληνας, παιδί που μεγάλωσε διαβάζοντας Θουκυδίδη και κομψότατος γάλλος με chateau που μαθαίνει ελληνικά και διαφημίζει τη χώρα μας παντού, με ξενάγησε πρώτα στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου και σε όλα τα υπέροχα κανάλια.
Το βράδυ φάγαμε στο νησάκι Burano, με τα χρωματιστά σπιτάκια, στον “Μαύρο Γάτο” τηγανητά καβούρια από τη laguna και ψάρι μέσα σε κρούστα αλατιού, πίνοντας πολύτιμο κόκκινο κρασί Sassicaia. Την επόμενη ημέρα την αφιερώσαμε στην έκθεση Homo Faber. Πάνω από 400 μοναδικά αριστουργήματα και 30 συμμετέχουσες χώρες, συνθέτουν αυτήν την μεγάλη γιορτή της δημιουργικότητας, χειροτεχνίας και δεξιοτεχνίας, που φαντάζει ακόμα πιο σημαντική μετά από τα δύο χρόνια σιωπής λόγω πανδημίας.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tripscout Venice🇮🇹 (@venice.explore)
Με μεγάλη χαρά θαυμάσαμε και τα έργα των επτά Ελλήνων δημιουργών που συμμετέχουν και επιλέχθηκαν από το Μουσείο Μπενάκη, εκπρόσωπο της χώρας μας στο Michelangelo Foundation. H Mαρία Γρηγορίου, ο Άκης Γκούμας, η Μαργαρίτου Εκκλησιάρχου, η Ζωή Κεραμέα, η Ιωσηφίνα κασμά και οι Chrisma58 ( Χρήστος Χρηστίδης και Μιχάλης Μαιδάτσης) εξέθεσαν δημιουργίες από μέταλλο, ύφασμα, ξύλο, χαρτί και πορσελάνη. Το δωμάτιο με τα αντικείμενα της μόδας ήταν φυσικά το αγαπημένο μου και αυτό στο οποίο ακολουθήσαμε την Susy Menkes με το χαρακτηριστικό της χτένισμα που παραμένει αλώβητο στο χρόνο.
Κοσμήματα και καιρός
Aριστουργήματα κεντημένα στο χέρι, των οίκων Chanel, Dolce&Gabbana, Elsa Schiaparelli και last but not least τα εμβληματικά φορέματα του Alaia. Τα χρυσά χέρια των κατασκευαστών των χειροποίητων κοσμημάτων του οίκου Van Clef & Arpels, μας έδειξαν πως ακριβώς φτιάχνουν τα χρυσά φερμουάρ για το περίφημο zip collection τους. Το πρώτο κολιέ με φερμουάρ που γίνεται βραχιόλι, κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1952 μετά από παραγγελία της Wallis Simpson, Δούκισσας του Windsor, που ήταν το πιο τολμηρό fashion icon της εποχής της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tripscout Venice🇮🇹 (@venice.explore)
Για τις τεχνικές της haute joallerie μάθαμε ακόμα περισσότερο πριν από το παραμυθένιο δείπνο στο Palazzo Pisanni Moretta το βράδυ. Τα τραπέζια ήταν διακοσμημένα από προσωπική συλλογή βάζων Μurano κυρίας από τη Βενετία και το δείπνο είχε αστέρια Michelin. Eκεί γνώρισα την Katarina και την Cristina, βέρες Βενετσιάνες που με καθοδήγησαν για το υπόλοιπο της επίσκεψης στα καλύτερα. Έτσι φάγαμε πίτσα στο Aqua Pazza δίπλα στον Hamish Bowles και ήπιαμε prosecco με βατόμουρα στην βεράντα του Monaco.
O καιρός ήταν μαγικός, όπως τα πάντα στη Βενετία. Έναν μικρό παράδεισο που κινείται σε άλλους ρυθμούς και από όλα τα μέρη στον κόσμο έχει το πιο άρτια συνδεδεμένο παρελθόν με το παρόν. Η έκθεση Homo Faber διαρκεί μέχρι το Μάιο, αξίζει να πάτε αφού έτσι κι αλλιώς ξεκινάει και η Βienale. Η Βενετία μπορεί να έχει έναν “Θάνατο” που την έχει κάνει διάσημη, όμως συνεχίζει να ακμάζει τουριστικά και να σφύζει από χαρά της ζωής, συνεχίζοντας μία αναγέννηση που δεν φαίνεται να έχει ημερομηνία λήξης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας