Ρόλεξ: Με ποιον τρόπο καταπολεμά την κλιματική αλλαγή

Ρόλεξ: Με ποιον τρόπο καταπολεμά την κλιματική αλλαγή

Πηγή: instagram - ROLEX

Ρόλεξ: Στόχος της εταιρείας είναι να χαρτογραφήσουν τα συστήματα των σπηλαίων και να δοκιμάσουν την ποιότητα του νερού σε εννέα τοποθεσίες.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Robbie Schmittner οδήγησε μια ομάδα επαγγελματιών δυτών σε μια κατάδυση στη χερσόνησο Yucatán. Στόχος τους ήταν να χαρτογραφήσουν τα συστήματα των σπηλαίων και να δοκιμάσουν την ποιότητα του νερού σε εννέα τοποθεσίες, σε διάστημα δύο εβδομάδων. Νέα έρευνα έδειξε και πως δημιουργήθηκε το νερό στη γη. Το τεράστιο δαιδαλώδες σύστημα σπηλαίων (με μήκος σχεδόν 2.000 km) περιέχει έναν υδροφόρο ορίζοντα, τον μεγαλύτερο στον κόσμο με 165.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που είναι η μόνη πηγή γλυκού νερού της περιοχής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROLEX (@rolex)

Η διήμερη εξερεύνηση του Schmittner ήταν να παράσχει μια επιστημονική βάση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στον υδροφόρο ορίζοντα – μια αυξανόμενη απειλή καθώς ο τουριστικός πληθυσμός αυξάνεται  απαιτώντας γλυκό νερό και υπερχειλισμένες σηπτικές δεξαμενές.

Ο Schmittner θα κατασκευάσει ένα Ινστιτούτο Νερών και Ζούγκλας στο Tulum, για να παρέχει εκπαίδευση

Το γλυκό νερό του υδροφόρου ορίζοντα βρίσκεται πάνω από το αλμυρό νερό που εισέρχεται από την Καραϊβική επειδή είναι λιγότερο πυκνό. Ωστόσο, συνεχίζει να βρίσκει τρόπους διαφυγής και ανακατευθύνεται μέσα από κατάγματα ή ρήγματα και υδατοφόρες σπηλιές στο ασβεστολιθικό οροπέδιο καθώς κατευθύνεται προς τον ωκεανό. Η χαρτογράφηση του συστήματος των σπηλαίων από τον Schmittner, μαζί με δορυφορικές εικόνες, θα δώσει μια σαφέστερη εικόνα της γεωλογίας, της υδρολογίας και της χημείας των συστημάτων των σπηλαίων που θα αναλυθούν τώρα από πανεπιστημιακά τμήματα στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη δεύτερη φάση του έργου του, ο Schmittner θα κατασκευάσει ένα Ινστιτούτο Νερών και Ζούγκλας στο Tulum, για να παρέχει εκπαίδευση, έρευνα, συμβουλές και συμβουλές για τη διατήρηση των υπό εξαφάνιση υδροφορέων.

Φαίνεται σαν ένα τόσο μικρό βήμα στο μεγαλύτερο επικείμενο σενάριο της καταστροφής που υπόσχεται η κλιματική αλλαγή. Και όμως είναι αυτά τα μικρά βήματα που μπορούν να μετριάσουν αυτές τις ζημιές μεγάλης κλίμακας. Η δουλειά του Schmittner είναι μέρος της πρωτοβουλίας Ρόλεξ Πλάνετ, ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η μάρκα έχει δεσμευτεί να εξερευνήσει και να διατηρήσει το εύθραυστο οικοσύστημα του πλανήτη.

Ποια θα είναι η κατάσταση του πλανήτη που θα κληρονομήσουν οι μελλοντικές μας γενιές;

Η κλιματική αλλαγή έχει γίνει ισοδύναμη με τις καιρικές ανωμαλίες να γίνονται όλο και λιγότερο ανώμαλες. Οι πόροι έχουν μειωθεί και βρισκόμαστε στον γκρεμό μιας αλλαγής για την οποία οι βασικοί διαμορφωτές πολιτικής δεν αντιμετωπίζουν. Επομένως, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μερικών αφοσιωμένων διορατικών ατόμων και εταιρειών με οράματα όχι απλώς να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους αλλά και να ενθαρρύνουν νέους δρόμους και επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία της Ρόλεξ Πλάνετ υπερασπίζεται τους εξερευνητές και τους επιστήμονες για να τους βοηθήσει να σχεδιάσουν λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROLEX (@rolex)

Οι υποβρύχιες εξερευνήσεις του Schmittner δεν ήταν η μοναδική βαθιά κατάδυση της Ρόλεξ Πλάνετ  το 2021. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Ρόλεξ Πλάνετ κυκλοφόρησε  μια  ταινία ντοκιμαντέρ όπου  μεταφέρει το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι στη θάλασσα μιλώντας για το εύθραυστο του ωκεανού οικοσύστημα.

Η Ρόλεξ Πλάνετ  έχει υποστηρίξει το Mission Blue Initiative του αναγνωρισμένου ωκεανογράφου, που εντοπίζει προστατευόμενα θαλάσσια σημεία, τα «Hope Spots», που απειλούνται σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσει, να σώσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να σώσουν τους ωκεανούς. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν επίσης πέντε άλλοι βραβευθέντες με βραβεία Ρόλεξ, η Angélique Pouponneau, η οποία είναι πρωταθλήτρια του Mission Blue για τις Σεϋχέλλες, και ο Ghislain Bardout, συνιδρυτής και διευθυντής των αποστολών Under The Pole, και έχει δημιουργηθεί από την Επιστημονική Μονάδα του BBC Studios. .

Η Ρόλεξ ξεκίνησε τα Βραβεία για Επιχειρήσεις το 1978 και σύντομα συνειδητοποίησε τις δυνατότητές της για αλλαγή. Γρήγορα μετατράπηκε στο πρώτο μεγάλο πρόγραμμα εταιρικών βραβείων για την ενθάρρυνση φιλανθρωπικών και οικολογικών προσπαθειών στον ιδιωτικό τομέα.

Η αναζήτηση συνεχίζεται – μέσα από τους ωκεανούς

Οι 150 νικητές ή βραβευθέντες από τότε προέρχονται από τομείς τόσο διαφορετικούς όπως η γεωλογία έως η αστρονομία, όλα με στόχο να προσπαθήσουν να διορθώσουν τον πλανήτη από τη βάση. Παράλληλα, υπάρχουν ακραίες αποστολές που υποστηρίζονται από τη μάρκα, όπως ακριβώς η κατάδυση στο σπήλαιο Yucatán του Schmittner. Τον Μάιο του 2019, ως μέρος της πρωτοβουλίας Perpertual Planet, η Ρόλεξ συνεργάστηκε με το National Geographic για να ηγηθεί μιας αποστολής για την εγκατάσταση του υψηλότερου μετεωρολογικού σταθμού στον κόσμο στο Έβερεστ, για τη συλλογή δεδομένων που αποδεικνύονται καθοριστικά για την παρακολούθηση της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROLEX (@rolex)

Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα για τη δοκιμή ενός ασυνήθιστου ρολογιού, του Ρόλεξ  με τη διαρκή αυτο-τυλιγμένη κίνηση, σε ακραίες συνθήκες και μέρη, έχει πλέον μετατραπεί σε μια αποστολή σωτηρίας πλανήτη. Δεκαετίες εξαντλητικών αποστολών και εξερευνήσεων έχουν δώσει κρίσιμα δεδομένα στον αγώνα της ανθρωπότητας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Σήμερα, η αναζήτηση συνεχίζεται – μέσα από τους ωκεανούς, τα τροπικά δάση και τους πόλους – για διατήρηση, προστασία και έμπνευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play