Νέα εφαρμογή για σεισμούς στην Ελλάδα σε Android και iOS
Μόλις πριν από ένα περίπου μήνα, κυκλοφόρησε επισήμως στο Google Play Store η πρώτη επίσημη Νέα εφαρμογή για σεισμούς στον Ελληνικό χώρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Όπως ενημερώνει ο καθηγητής κ. Άκης Τσελέντης, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στο Play Store και σύντομα θα κυκλοφορήσει και για συσκευές iPhone.
Είναι δωρεάν για όλους η νέα εφαρμογή
Υπάρχουν πολλές εφαρμογές οι οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. ωστόσο καμία δεν είναι η επίσημη. Η επίσημη εφαρμογή είναι αυτή που μόλις κυκλοφόρησε, όλες οι άλλες αντλούν τα δεδομένα (μάλλον κλέβουν) τα δεδομένα από το Γεωδυναμικό. Δεν έχει διαφημίσεις, είναι εντελώς δωρεάν, ωστόσο έχουμε ένα μικρό παράπονο. Δεν στέλνει ειδοποίηση για νέους σεισμούς που γίνονται. Η εφαρμογή μπορεί να αναζητηθεί με τον όρο seismicity και έχει σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για σεισμικά γεγονότα στον Ελλαδικό χώρο.
Ο κ. Τσελέντης δήλωσε σχετικά: Επειδή παρατηρώ ότι πολλοί από εσάς ανεβάζουν χάρτες για σεισμούς από διάφορες άσχετες εφαρμογές σας λέω ότι όλοι αυτοί οι «πάροχοι» παίρνουν (Για να μην πω καμιά χειρότερη λέξη) δεδομένα από το Γεωδυναμικό το οποίο πρόσφατα έχει κατασκευάσει και την δική του εφαρμογή την οποία μπορείτε να κατεβάσετε για Android τηλέφωνα ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για iPhones.
Την εφαρμογή την βρίσκεις εδώ:
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.noa.gein.seismicity
Λίγα Λόγια την νέα πρωτοποριακή εφαρμογή
H εφαρμογή ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ – Ε.Α.Α είναι η επίσημη εφαρμογή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με σκοπό την έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για σεισμικά γεγονότα στον Ελλαδικό χώρο. Αποτελεί έτσι ένα άμεσο σημείο επαφής του ευρέως κοινού, του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και της επιστημονικής κοινότητας γύρω από τα σεισμικά φαινόμενα στη χώρα. Χάρη στη συμμετοχική δράση των χρηστών του, η εφαρμογή προβάλλει μια συνολική εικόνα του μεγέθους και των επιπτώσεων του σεισμού.
Κύρια χαρακτηριστικά:
- Ενημέρωση για σεισμικά γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, με την αξιοπιστία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
- Δυνατότητα προβολής των σεισμικών γεγονότων σε χάρτη και παρατήρηση της γεωγραφικής τους θέσης.
- Εξατομικευμένη προβολή συμβάντων (μέγεθος σεισμού, ημερομηνία, απόσταση από τη θέση του χρήστη)
- Δυνατότητα διαμοιρασμού σεισμικών γεγονότων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικών δικτύων κλπ.
- Λειτουργία «ένιωσα ένα σεισμό» όπου οι χρήστες καταχωρούν τις εμπειρίες τους αλλά και να προβάλλεται η περιοχή που έχει γίνει αισθητός ένας σεισμός, σύμφωνα με καταχωρήσεις χρηστών.
- Διεπαφή σε ανοιχτή και σκούρα χρωματική παλέτα.
- Διαθέσιμη στα ελληνικά και τα αγγλικά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας