Facebook: Αξίζει ένα τρισεκατομύριο
Η πέμπτη αμερικανική εταιρία που το καταφέρνει
Το Facebook μόλις άγγιξε την αξία του $1 τρισεκατομμυρίου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο social media κολοσσός είναι η πέμπτη εταιρία των ΗΠΑ που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τις Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet.
Η μετοχή του Facebook έκλεισε στα $355.64, σημειώνοντας 4.2% αύξηση μετά από μία ευνοϊκή δικαστική απόφαση σχετικά με κατηγορίες περί μονοπωλίου. Σχεδόν όλα τα έσοδα του Facebook προέρχονται από τις προσωποποιημένες διαφημίσεις που προβάλλονται στους χρήστες Facebook και Instagram. Η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο το Μάιο του 2012 με αξία $104 δισεκατομμυρίων.
Η εταιρία υπέστη μεγάλες απώλειες της τάξης του 19% το 2018 εν μέσω σκανδάλων για data leaks, fake news και περισσότερο από όλα αυτό της Cambridge Analytica. Παρά τα σκάνδαλα όμως το Facebook έχει αποδείξει πως μπορεί να βγαίνει αλώβητο, αυξάνοντας τη βάση χρηστών του σταθερά, καθώς και τα έσοδά του.
Σημειωτέον ότι η τιμή της μετοχής του Facebook έχει ανέβει 90% από τις 27 Ιουλίου 2018.
Το Facebook έχει αναβαθμίσει το Messenger τόσο πολύ που μπορεί να κάνει κλήσεις, να στέλνει μηνύματα και να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να ειδοποιήσει τον χρήστη, κάτι που ανησυχεί τους χρήστες του παγκοσμίως.
Οι ειδικοί του τεχνολογικού κλάδου, έχουν έρθει σε συμπέρασμα πως το Messenger της εταιρίας Facebook είναι ο νέος τρόπος παρακολούθησης των μεγάλων εταιρειών.
Γιατί οι άνθρωποι να σκέφτονται ότι το Messenger τους παρακολουθεί
Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν στο κινητό τους την εφαρμογή messenger, δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν, τι εφαρμογή εγκαθιστούν στην συσκευή τους και τι ακριβώς έχουν αποδεχτεί στους όρους εγκατάστασης της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Η εφαρμογή της Facebook, Messenger, έχει κατέβει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο φορές, χωρίς κανένας να αναρωτηθεί και να ρωτήσει για τους νέους κανονισμούς του τεχνολογικού κολοσσού.
– Η εφαρμογή messenger μπορεί να αλλάξει σύνδεση δικτύου αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wi-Fi χωρίς να ειδοποιεί το χρήστη, να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ζητήσει από τους χρήστες την άδεια τους, καθώς αυτές οι κλήσεις μπορεί να κοστίζουν χρήματα. Έχει την άδεια να στέλνει μηνύματα σε οποιοδήποτε αριθμό χωρίς να ζητά άδεια από τον χρήστη.
Η εφαρμογή Facebook Messenger μπορεί να καταγράψει τι λέτε εκτός και εντός της εφαρμογής χωρίς την άδειά σας ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση, να ενεργοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου και να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο ανά πάσα στιγμή χωρίς να σας ζητήσει άδεια. Μπορεί να ψάξει στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις σας και να μοιράσει τα δεδομένα αυτά με 3 party. Επίσης έχει την δυνατότητα να διαβάσει τις επαφές του τηλεφώνου
Μπορεί επίσης να δει με ποιες επαφές επικοινωνείτε περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων και των email. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να μοιράσει με άλλες εταιρείες αυτά τα δεδομένα χωρίς τη συναίνεσή σας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας