Αυτά είναι τα χειρότερα passwords του 2020
Αυτοί εδώ είναι οι χειρότεροι κωδικοί πρόσβασης για το 2020, με τη λίστα να αναφέρει πόσες φορές ένας κωδικός πρόσβασης έχει χρησιμοποιηθεί ενώ υπάρχει και σύγκριση με τα χειρότερα passwords του 2019 και της χρονιάς φέτος, επισημαίνοντας πώς άλλαξαν οι θέσεις τους.
Βλέποντας αυτό τον κατάλογο, μπορείτε να ελέγξτε εάν ο κωδικός πρόσβασής σας περιλαμβάνεται στη λίστα και μπορείτε να τον ενισχύσετε εάν υπάρχει. Εξάλλου, είναι κουραστικό να ακούμε συνέχεια τις προειδοποιήσεις των ειδικών ασφαλείας για τα κοινά passwords, αν και η ευκολία που προσφέρουν κωδικοί όπως το 123456 υπερισχύει της ανάγκης για επαρκή ασφάλεια σε αρκετούς ανθρώπους.
Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, εφτά από τους δέκα χειρότερους κωδικούς είναι συνδυασμοί αριθμών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το NordPass, τα «123456», «123456789» και «12345678» βρίσκονται στην πρώτη, δεύτερη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση εμφανίστηκε το…καινούριο «picture1» και στην τέταρτη το γνωστό και… αγαπημένο πολλών «password».
Δείτε τα χειρότερα passwords για το 2020:
Και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, παρόλο που είναι ήδη ευρέως γνωστό πως ο κωδικός πρόσβασης «123456» είναι ο χειρότερος που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, το συγκεκριμένο password βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων για μια ακόμα χρονιά.
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της SplashData που διεξήχθη σε πάνω από πέντε εκατομμύρια διαφυγόντες κωδικούς πρόσβασης πριν από δύο χρόνια περίπου, με σκοπό να εντοπιστεί ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι, εκτίμησε πως σχεδόν το 10% των ανθρώπων χρησιμοποίησε τουλάχιστον έναν από τους 25 χειρότερους κωδικούς πρόσβασης στη λίστα εκείνου του έτους και σχεδόν το 3% το password «123456».
Το αξιοσημείωτο όμως, εκείνο το έτος ήταν πως για πρώτη φορά στη λίστα με του 100 χειρότερους κωδικούς μπήκε το όνομα «donald», από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που βρέθηκε στην 23η θέση. «Συγγνώμη κύριε πρόεδρε αλλά δεν πρόκειται για fake news. Η χρήση του ονόματός σας ή οποιουδήποτε ονόματος ως password είναι επικίνδυνη απόφαση. Οι χάκερς καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία να παραβιάζουν κωδικούς με ονόματα διασήμων, όρους της ποπ κουλτούρας και του αθλητισμού επειδή ξέρουν πως πολλοί τους χρησιμοποιούν για να θυμούνται εύκολα τον συνδυασμό», σχολίασε ο CEO της SplashData, Morgan Slain.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας