Αυτή η εφαρμογή δείχνει τα μέτρα στην κάθε περιοχή για τον κορωνοϊό
Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μεταβάλλονται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν, όπως παραδέχτηκε ο Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα στο ερώτημα δημοσιογράφου για το αν θα επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση για να πάψει η σύγχυση που επικρατεί είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχει σε περιοχές μια σύγχυση.
Γι’ αυτό τον λόγο ήδη, όπως είπε αναπτύσσεται μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του. Νωρίτερα είπε ότι η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.
Καλύτερη η εικόνα στους οίκους ευγηρίας
Ωστόσο, είπε ο κ. Πέτσας, είναι ξεκάθαρο ότι: «Το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά μας. Στο τέλος Αυγούστου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία μας. Και ενώ αρχικά είχαμε πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες ζωών, με τα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τεστ κορονοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά».
Πρόσθεσε ότι: «Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας