Facebook: “Έπεσε” το γνωστό social media μαζί με Instagram και WhatsApp

Facebook: “Έπεσε” το γνωστό social media μαζί με Instagram και WhatsApp
Το Facebook μαζί με με Instagram και WhatsApp έχουν "πέσει" και ταλαιπωρούν χιλιάδες χρήστες.

Το Facebook αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που δημοφιλές social media έπαθε black out.

Εδώ και λίγη ώρα δεκάδες χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους. Ακόμα και αυτοί που έχουν καταφέρει να μπουν, δεν μπορούν αν στείλουν μηνύματα στις επαφές τους.

Τα αντίστοιχο συμβαίνει και στους χρήστες του Instagram, αλλά και του WhatsApp.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι κάποιες  χώρες της Ευρώπης, γ Μαλαισία και ένα κομμάτι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Facebook: Προωθεί νέα λειτουργία για σεβασμό στους νεκρούς χρήστες

Το Facebook ανακοίνωσε  ότι πλέον οι αλγόριθμοί του θα σέβονται περισσότερο τους χρήστες του που έχουν πεθάνει, καθώς θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνηπροκειμένου οι φίλοι νεκρών χρηστών του να μην λαμβάνουν ενημερώσεις για τα γενέθλιά τους ή να μην τους προτείνεται να τους στέλνουν προσκλήσεις για εκδηλώσεις.

Όταν κάποιος πεθαίνει, οι φίλοι ή οι συγγενείς του μπορούν να ζητούν από το Facebook να μετατρέπει τη σελίδα του σε «λογαριασμό μνήμης». Στην περίπτωση αυτή τον λογαριασμό διαχειρίζεται ένας «νόμιμος εκπρόσωπος», τον οποίο ο θανών θα έχει ορίσει από πριν.

Στους «λογαριασμούς μνήμης» δεν εμφανίζονται διαφημίσεις, υπενθυμίσεις για γενέθλια ή προτάσεις για νέους φίλους.

Όμως υπάρχουν και προφίλ νεκρών χρηστών που δεν έχουν μετατραπεί σε «λογαριασμούς μνήμης», καθώς αυτή η αλλαγή «μπορεί να αποτελεί ένα μεγάλο βήμα το οποίο δεν είναι όλοι έτοιμοι να κάνουν αμέσως», επεσήμανε το Facebook.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play