Blockchain: Στην Ελλάδα το πρώτο Διεθνές Συνέδριο

Blockchain: Στην Ελλάδα το πρώτο Διεθνές Συνέδριο
Στις 2 Απριλίου το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Blockchain.

Την Τρίτη, 2 Απριλίου 2019 πραγματοποιείται στο Athens Grand Hyatt Hotel το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Blockchain την τεχνολογία του μέλλοντος.

Η τεχνολογία Blockchain βρίσκει εφαρμογή σε πολλούς τομείς.

Επίσης, δίνει λύσεις για

  • big data,
  • smart contracts,
  • cryptocurrency,
  • ασφάλεια προσωπικών δεδομένων,
  • ψηφιακή διακυβέρνηση,
  • ναυτυλία,
  • μεταφορές,
  • εφοδιαστική αλυσίδα κ.ά..

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η τεχνολογία Blockchain έρχεται για να αλλάξει τα υφιστάμενα οικονομικά και επιχειρησιακά μοντέλα αφού αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο αποθήκευσης, διαχείρισης και ανταλλαγής της πληροφορίας καθιστώντας τις συναλλαγές γρήγορες, ασφαλείς και αδιαμφισβήτητες και επιτρέποντας σε ψηφιακές πληροφορίες να διανέμονται, αλλά όχι να αντιγράφονται.

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών αλλά και εταιριών τεχνολογίας από την Ελλάδα και από χώρες όπως τον Καναδά την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aibf2019.com

Blockchain: Τι είναι

Blockchain (στα ελληνικά ο αγγλικός όρος αποδίδεται ποικιλοτρόπως, ως «αλυσίδα μπλοκ» ή «μπλοκ αλυσίδας»,«αλυσίδα συστοιχιών», «τεχνολογία κατανεμημένης εγγραφής», «αλυσίδα ομάδων συναλλαγών», «αλυσίδα κοινοποιήσεων») είναι μια νέα τεχνολογία η οποία παρουσιάζεται ως μία δημόσια, μη δυνατόν να τροποποιηθεί το ιστορικό της, διανεμημένη σειρά δεδομένων, ομαδοποιημένων σε χρονικά αριθμημένα «τμήματα», «συστοιχίες» (blocks).

Η πρώτη ιστορικά, εφαρμογή της τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων, και ήταν η περίπτωση του bitcoin.

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα πλήθος επιπλέον περιοχών της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως ενδεικτικά η καταμέτρηση ψήφων, η Παιδεία, η Υγεία, η διαφύλαξη και διαφάνεια ιστορικών, πολιτιστικών, δημοσιονομικών και άλλων αρχείων, η πιστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, τα κοινωνικά δίκτυα, οι τραπεζικοί, ασφαλιστικοί, κατασκευαστικοί τομείς, η ειδησεογραφική διαφάνεια(π.χ. η περίπτωση CIVIL).

Δίκτυο και κανόνες

Η τεχνολογία blockchain προκύπτει από ένα δίκτυο ανθρώπων που δημιουργούν και μοιράζονται κάτι κοινό.

Το κύριο χαρακτηριστικό του δικτύου αυτού που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία της αλυσίδας και στην γλώσσα τον υπολογιστών ανήκει στην κατηγορία δικτύων υπό τον τίτλο δίκτυο ομότιμων κόμβων.

Το δίκτυο είναι αποκεντρωμένο και διανεμημένο ισόποσα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο του δικτύου που να υπερέχει έναντι κάποιου άλλου προσώπου κατ’ οποιονδήποτε τρόπο, οπότε υπάρχει απουσία προτεραιότητας (όποιου είδους), κάποιου προσώπου έναντι κάποιου άλλου.

Τα πρόσωπα των συμμετεχόντων στο δίκτυο δεν είναι ίδια, αλλά είναι ίσα μεταξύ τους αναφορικά με οποιαδήποτε διαδικασία εκλογής ή/και επιλογής μεταξύ αυτών.

Στατιστικά μιλώντας, εάν τεθεί θέμα εκλογής κάποιου προσώπου, η εκλογή αυτή θα δίνει ίσα ποσοστά επιτυχίας σε κάθε ένα από αυτά τα πρόσωπα και αυτή θα εκτελείται τυχαία.

Όλα τα πρόσωπα του δικτύου blockchain, δημιουργούν και μοιράζονται από κοινού ένα αρχείο.

Η διαδικασία δημιουργίας και διαφύλαξης του αρχείου αυτού καθορίζεται και ελέγχεται από ένα Σύνταγμα κανόνων, που ονομάζεται πρωτόκολλο συναίνεσης.

Οι κανόνες αυτοί συντάσσονται με βασικό γνώμονα την κατ’εξαίρεση ανάγκη ύπαρξης εμπιστοσύνης ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά.

Αυτό που εννοεί η παραπάνω φράση αναφέρεται στην ανάγκη για απόδειξη ύπαρξης εμπιστοσύνης μεταξύ των προσώπων του δικτύου μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μάλιστα ει δυνατόν καθόλου.

Η σύνταξη ενός συμπαγούς πρωτοκόλλου συναίνεσης απομακρύνει την δημιουργία συνθηκών οι οποίες να οδηγούν στην ανάγκη να αποδείξουν τα πρόσωπα του δικτύου την τιμιότητά τους αναφορικά με την συμμετοχή τους στο δίκτυο, και έτσι ακολούθως, το δικαίωμα συνύπαρξης τους σε αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play