ΑΠΘ: Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη
Aυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, Amazon Alexa, image search… Η ζωή των ανθρώπων εμπλουτίζεται συνεχώς με «έξυπνους αλγόριθμους». Οι αλγόριθμοι γίνονται ολοένα εξυπνότεροι: καταλαβαίνουν τι λέμε, μαθαίνουν πράγματα για εμάς, μαθαίνουν ξένες γλώσσες, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και, γενικώς, μαθαίνουν. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτούς και τι πάει να πει «μαθαίνουν»;
Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της διάλεξης, με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Tο μέλλον τώρα;», που θα δώσει ο Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ, Δρ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος ομιλητής θα αναφερθεί στην πρόσφατη έκρηξη στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και στις επιστημονικές, ηθικές και φιλοσοφικές προκλήσεις που έχουν προκύψει.
Η εκδήλωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διοργανώνεται από τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Ποιοι είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης
"Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον Διεθνή Οργανισμό Επιστήμης των Υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από τη Διεθνή Ένωση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan, την ερευνητική υποτροφία της Microsoft και το βραβείο έρευνας από το Ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού".
Η ομιλία είναι ανοιχτή για το κοινό και δεν προϋποθέτει τεχνικές γνώσεις για την παρακολούθησή της.
Το σχόλιο σας