Samsung: Εμπλοκή του αντιπρόεδρου της σε πολιτικό σκάνδαλο

Samsung: Εμπλοκή του αντιπρόεδρου της σε πολιτικό σκάνδαλο
Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες φέρεται να βρίσκεται ο Lee Jae-Yong, ανώτατο στέλεγχος του νοτιοκορεάτικου κολοσσού.

Ο αντιπρόεδρος της Samsung, Lee Jae-Yong πρόκειται να ανακριθεί μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, καθώς υπάρχουν νέες κατηγορίες εις βάρος του, που ενδέχεται να το φέρουν αντιμέτωπο με ένα δεύτερο ένταλμα σύλληψης.

Στις 19 Ιανουαρίου το τοπικό δικαστήριο απέρριψε την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Lee Jae-Yong σχετικά με την κατηγορία δωροδοκίας, υπεξαίρεσης και ψευδορκίας. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος κατηγορήθηκε για δωροδοκία δεκάδων εκατομμύριων δολαρίων σε ένα στενό συνεργάτη του προέδρου της Κορέας με αντάλλαγμα την κατάσταση των συνταξιοδοτικών ταμείων με σκοπό την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συγχώνευσης μεταξύ των δύο θυγατρικών της Samsung.

To δικαστήριο όμως δήλωσε ότι τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να αποδείξουν ότι τα χρήματα δόθηκαν για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των συναλλαγών της Samsung. Επομένως, οι ερευνητές πρέπει να βρουν νέα στοιχεία για να οριστεί το νέο ένταλμα σύλληψης.

Έχουν καλέσει πολλά άτομα που το όνομα τους συνδέεται με τον φίλο του προέδρου και βρήκαν αποδείξεις ότι είχε υποσχεθεί ως αντάλλαγμα της συμφωνίας ένα ακριβό άλογο γεγονός που αντιτίθεται με τις προηγούμενες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Samsung ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι είχε εξαναγκαστεί να δώσει τα χρήματα στον πρόεδρο.

Αυτή τη στιγμή το γραφείο του Ύπατου Εισαγγελέα της Νότιας Κορέας προσπαθεί να αποδείξει ότι ο Lee κατέβαλε 37 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορους οργανισμούς που συνδέονται με τον συγγενή του προέδρου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα θα δημοσιευτούν πολύ σύντομα καθώς οι ερευνητές σπεύδουν να ολοκληρώσουν την υπόθεση και να ζητήσουν δεύτερο ένταλμα σύλληψης για τον Lee Jae-Yong.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play