Google Play Store: Οδηγίες για πρώιμη πρόσβαση σε apps και games

Google Play Store: Οδηγίες για πρώιμη πρόσβαση σε apps και games
Οι κάτοχοι android συσκευών έχουν τη δυνατότητα χρήσης νέων εφαρμογών - παιχνιδιών, πριν κυκλοφορήσουν επίσημα. Διάβασε το άρθο και μάθε πώς.

Είναι γνωστό πως η Google λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της την αξία των δοκιμών νέων τηςε εφαρμογών – παιχνιδιών και γι’αυτό άλλωστε έχει δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα του Play Store με πρώιμο λογισμικό.

Το τμήμα ονομάζεται «Πρώιμη Πρόσβαση» (Early Access) και είναι όπως ακριβώς το ακούτε: ένα τμήμα για προγραμματιστές που μπορούν να ανεβάσουν τις σχεδόν τελειωμένες (αλλά όχι πλήρης) εφαρμογές τους και παιχνίδια, για τους χρήστες που θέλουν να τις δοκιμάσουν.

Αυτές οι εφαρμογές και τα παιχνίδια είναι αρκετά σταθερές για να μπορείτε να τις εγκαταστήσετε και να παίξετε μαζί τους, αλλά μπορεί να έχουν ορισμένες ιδιορρυθμίες ή σφάλματα που μπορεί να δυσχεράνουν την λειτουργία τους. Όπως προείπαμε, η ιδέα είναι να σας αφήσει να πάρετε μια γεύση για το τι να περιμένετε, καθώς και να βοηθήσετε τον προγραμματιστή να διορθώσει οποιαδήποτε λάθη προκύπτουν.

Η πρόσβαση σε αυτό το τμήμα του Play Store είναι πραγματικά πολύ απλή.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

– Πρώτα, ανοίξτε το Play Store. Θα το βρείτε προεγκατεστημένο σε κάθε συσκευή Android.
– Υποθέτοντας ότι το έχετε ανοίξει έστω και μία φορά μέχρι τώρα, θα πρέπει να ξεκινήσει στη σελίδα «Εφαρμογές & Παιχνίδια». Αν όχι, ανοίξτε το μενού σύροντας το δάκτυλό σας από την αριστερή πλευρά της οθόνης και επιλέξτε το «Εφαρμογές και παιχνίδια.»
– Στην κύρια σελίδα του «Εφαρμογές & Παιχνίδια» υπάρχει από κάτω μία κυλιόμενη λίστα υπομενού που ξεκινά με το «Δημοφιλέστερα» μετά πάει στα «Παιχνίδια» κλπ. Αν προσπελάσετε όλη την λίστα σέρνοντας το δάκτυλό σας από την δεξιά μεριά της οθόνης, στο τέλος αυτής θα δείτε και την ετικέτα «Πρώιμη Πρόσβαση». Πατήστε αυτή την επιλογή.
– Η ενότητα αυτή αναλύεται σε δύο απλά τμήματα: «Ακυκλοφόρητες Εφαρμογές» και «Παιχνίδια υπό ανάπτυξη». Στο κάθε ένα από αυτά θα δείτε μερικά από τα προγράμματα που το απαρτίζουν και αν πατήσετε την λέξη «Περισσότερα» θα δείτε τη πλήρη λίστα της υποενότητας.

Η Google επιμελείται αυτήν την ενότητα σε αρκετά μεγάλο βαθμό από ό,τι μπορούμε να δούμε, οπότε μην περιμένετε ένα τεράστιο κατάλογο επιλογών. Αντ’αυτού, θα πρέπει να δείτε γύρω στις 15-20 διαφορετικές εφαρμογές ή παιχνίδια.

Από εδώ και πέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ή το παιχνίδι όπως οποιοδήποτε άλλο. Aπλά πατήστε σε αυτό που θέλετε και στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί «Εγκατάσταση». Η κύρια διαφορά που θα δείτε εδώ είναι ένα μήνυμα ακριβώς κάτω από το εν λόγω κουμπί, που σας υπενθυμίζει ότι η εφαρμογή είναι ακόμη σε εξέλιξη και ότι μπορεί να είναι ασταθής.

Αξίζει να έχετε υπόψιν σας ότι αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το πρόγραμμα λογισμικού beta της Google, το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να ανεβάσουν beta εκδόσεις των υφιστάμενων εφαρμογών, διατηρώντας τα σε ένα ξεχωριστό κανάλι από τη σταθερή έκδοση, αλλά ακόμα κάτω από την ίδια Play Store λίστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play