Samsung: Γνωστά τα αιτία των εκρήξεων στα Galaxy Note 7;

Samsung: Γνωστά τα αιτία των εκρήξεων στα Galaxy Note 7;
Η εταιρεία φέρεται να γνωρίζει τι πήγε στραβά με τα προβληματικά smartphones.

Η Samsung είχε δηλώσει πως επρόκειτο να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών της το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, δίνοντας έτσι και τις δέουσες απαντήσεις στο καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία ήδη γνωρίζει τι προκαλούσε τις εκρήξεις στις μπαταρίες των Galaxy Note 7 και μάλιστα έχει αποστείλει τα αποτελέσματα των ερευνών της σε όλα τα εργαστήρια με τα οποία συνεργάζεται στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη εξήγηση που δίνεται για τα προβλήματα στο Note 7 έχουν να κάνουν με την «βιασύνη» της Samsung να λανσάρει τη συσκευή πριν από το iPhone 7 της Apple, γεγονός που οδήγησε σε σχεδιαστικά λάθη και ατέλειες που τελικά φαίνεται οδήγησαν στην γνωστή κατάληξη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο του δημοσιεύματος όπου γίνεται λόγος για δυσαρέσκεια της διοίκησης της Samsung για το γεγονός ότι εργαζόμενοι της εταιρείας διαρρέουν πληροφορίες για τα επερχόμενα προϊόντα. Μάλιστα, και με μία δυνατή δόση ειρωνείας, η ιστοσελίδα διέρρευσε και το εσωτερικό υπόμνημα του επικεφαλής του Mobile Business της Samsung, Koh Dong-jin, στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά «αισθάνομαι βαθιά λυπημένος όταν ακούω ειδήσεις για πρόσφατες προσπάθειες διαρροής δεδομένων και πρότυπων συσκευών».

Επιπλέον, στο ίδιο υπόμνημα γίνεται λόγος για την «πικρή εμπειρία» της Samsung όταν διέρρευσαν σημαντικά δεδομένα, όπως σχέδια προϊόντων και επιχειρηματικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί, προς απροσδιόριστους φορείς στην Κίνα.

Αν και η διαρροή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά του Galaxy S8 είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε διαρροή «πρότυπων συσκευών» καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, ακόμα τουλάχιστον, στην περίπτωση του S8.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι άλλη διαρροή, πάντα από την Κορέα, θέλει τη Samsung να ανακοινώνει το νέο Galaxy S8 σε ειδικό event που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη και όχι λίγο πριν την έναρξη του Mobile World Congress της Βαρκελώνης, δηλαδή στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ήταν η κυρίαρχη αντίληψη μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play