HTC: Τέλος στα smartphones;

HTC: Τέλος στα smartphones;
Ανταγωνιστικές εταιρίες την έχουν επισκιάσει, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις της να έχουν πέσει σημαντικά.

​Η αγορά των smartphones έχει αποδειχθεί ότι είναι μια από τις πιο δύσκολες. Ακόμη και τεράστια ονόματα όπως Apple ή Sony είδαν τον εαυτό τους να δυσκολεύεται με τις πωλήσεις, ενώ ο ανταγωνισμός από τους Κινέζους είναι επίσης πολύ μεγάλος.

Ένα από τα ονόματα που τα έχει βρει επίσης σκούρα στα smartphones είναι η HTC, που δεν μπορεί πλέον να κάνει τις πωλήσεις που έκανε κάποτε. Ενώ οι συσκευές της θεωρούνται αρκετά καλές, η ίδια δυσκολεύεται να βγει από τη σκιά κατασκευαστών όπως Apple και Samsung, ή και μικρότερων όπως Xiaomi, Oppo και Huawei.

Οι φήμες θέλουν την HTC να σκέφτεται την έξοδο από την αγορά των smartphones. Αναφέρεται ότι η εταιρεία ερευνά ακόμη και το ενδεχόμενο να πουλήσει το τμήμα mobile. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να το αγοράσει, όμως η Google θα μπορούσε να είναι ένας καλός υποψήφιος. Φέτος η HTC ανέλαβε να κατασκευάσει τα Pixel phones και αν η Google σκοπεύει να εδραιώσει τα Pixel, αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση. Ωστόσο, προς το παρόν κάνουμε μόνο υποθέσεις.

Αν η HTC πουλήσει το τμήμα mobile, δεν θα είναι το τέλος της. Η εταιρεία έχει και το HTC Vive VR headset, που έχει αποδειχθεί αρκετά δυνατό. Η CΕΟ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μεγαλύτερη σημασία για την HTC έχει η επέκταση στα VR από τα smartphones.

Να επισημανθεί ότι ακόμη δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για την πιθανή πώληση του τμήματος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ανάλογες πληροφορίες και αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της HTC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play