Ανάκληση καμερών που χρησιμοποιήθηκαν από χάκερς

Ανάκληση καμερών που χρησιμοποιήθηκαν από χάκερς
H Xiongmai αναφέρει ότι οι χάκερς ήταν σε θέση να αναλάβουν τον έλεγχο των καμερών επειδή οι χρήστες δεν είχαν αλλάξει τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης των συσκευών.

Στην ανάκληση των καμερών κλειστού κυκλώματος που είχαν εκμεταλλευτεί χάκερς προκειμένου να πραγματοποιήσουν πρόσφατα μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, προχώρησε η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Hangzhou Xiongmai εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία ανακαλεί όλα τα μοντέλα κάμερας κλειστού κυκλώματος, αφού αυτές, εξαιτίας ενός τρωτού σημείου, βοήθησαν τους χάκερς να φέρουν εις πέρας την επίθεσή τους.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-επιθέσεις των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα χιλιάδες ιστοσελίδες να τεθούν ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας. Οι χάκερς χρησιμοποίησαν οικιακές συσκευές συνδεδεμένες στο Ίντερνετ, όπως κάμερες κλειστού κυκλώματος και εκτυπωτές, για να φέρουν εις πέρας την επίθεσή τους. Ανάμεσα στις ιστοσελίδες που επλήγησαν ήταν το Twitter και το Spotify.

Ειδικοί στην ασφάλεια του Διαδικτύου τόνισαν ότι οι εύκολοι κωδικοί πρόσβασης, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί στις κάμερες που είχε κατασκευάσει η Xiongmai, βοήθησαν τους χάκερς να φέρουν εις πέρας την «αποστολή» τους. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στην επίθεση «συμμετείχαν» χιλιάδες συσκευές οι οποίες συνθέτουν το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» -έξυπνες δηλαδή συσκευές που έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ και χειρισμό εξ αποστάσεως.

Στην ανακοίνωσή της η Xiongmai αναφέρει ότι οι χάκερς ήταν σε θέση να αναλάβουν τον έλεγχο των καμερών επειδή οι χρήστες δεν είχαν αλλάξει τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης των συσκευών. Επιπλέον, δεσμεύεται ότι σκοπεύει να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τα passwords στις συσκευές της και τις επόμενες ημέρες θα κάνει διαθέσιμο ένα διορθωτικό στους πελάτες της, το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play