Αυτή μάλλον θα είναι η επόμενη LaFerrari και έχουμε video

Αυτή μάλλον θα είναι η επόμενη LaFerrari και έχουμε video

Πηγή: Unsplash

Τον Ιούνιο του 2022 τα στελέχη της Ferrari μίλησαν για το επόμενο hypercar της φίρμας αλλά είπαν λίγα. Τώρα όμως υπάρχει βίντεο και μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά

Τον Ιούνιο του 2022 στελέχη της Ferrari ανέφεραν ότι η επόμενη γενιά hypercar της φίρμας δεν αργεί. Δηλαδή χωρίς να το πουν ακριβώς μιλούσαν για την διάδοχο της LaFerrari, που εδώ και μια δεκαετία τρομοκρατεί… επισκέπτες στα γκαράζ πλουσιών. Μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε τίποτα για το επερχόμενο hypercar, τώρα όμως ο συνήθης ύποπτος “κατάσκοπος” Varryx πέτυχε το πρωτότυπο στον δρόμο.

Μια μεγάλη “σιδερώστρα”

Στα πλάνα που κατέγραψε ο YouTuber Varryx βλέπουμε σημαντικά στοιχεία του οχήματος. Το στυλ είναι απίστευτα επιθετικό για μια σύγχρονη Ferrari, με πολύ μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική. Υπάρχουν αρκετοί αεραγωγοί και ανοίγματα για να διοχετεύεται ο αέρας πάνω και μέσα από το αμάξωμα, το οποίο από μόνο του θυμίζει την SF90 Stradale. Η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος είναι κάτι που δεν έχουμε δει σε αυτοκίνητο δρόμου της Ferrari εδώ και αρκετό καιρό.

Παρατηρούμε επίσης τα προειδοποιητικά αυτοκόλλητα υψηλής τάσης που είναι τοποθετημένα στο αυτοκίνητο, επιβεβαιώνοντας πιθανότατα ότι κάτω από το καμουφλάζ κρύβεται ένα υβριδικό σύστημα. Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το σύστημα κίνησης αλλά υποθέτουμε ότι πρόκειται για έναν V8 τοποθετημένο στο κέντρο. Με βάση αυτό που έδειξαν στελέχη της Ferrari (εικόνα κάτω) δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε ότι ο κινητήρας θα είναι από την SF90, αν και με έξτρα δύναμη. Όχι ότι η απόδοση των 986 ίππων του V8 είναι λίγη. Άλλωστε η ίδια η Ferrari έχει επίσης δηλώσει στο παρελθόν ότι ο V12 δεν θα συνδυαστεί με υβριδικό σύστημα. 

Σιγή ιχθύος

Η Ferrari δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει δημόσια ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα φτάσει αυτό το hypercar αλλά σε κάποια φάση διέρρευσαν κάποια έγγραφα σχετικά με λανσάρισμα στα μέσα του 2024.

Επιπλέον, μια σκληροπυρηνική εκδοχή του hypercar φέρεται να έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2026. Τα έγγραφα υποδεικνύουν επίσης ότι θα κατασκευαστούν μόνο 599 αυτοκίνητα δρόμου και 30 αυτοκίνητα πίστας. Μια ανοιχτή παραλλαγή αναφέρθηκε επίσης για ντεμπούτο το 2027, με την παραγωγή να περιορίζεται σε 199 μονάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play