Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022: Έτσι θα διορθωθούν τα γραπτά

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022: Έτσι θα διορθωθούν τα γραπτά

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Με την μέθοδο των ερωτήσεων - απαντήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice), θα γίνει η εξέταση των δύο μαθημάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2022 (2Γ/2022).

Με την μέθοδο των ερωτήσεων – απαντήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice), θα γίνει η εξέταση των δύο μαθημάτων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2022 (2Γ/2022).  Αυτό σημαίνει, ότι στις γραπτές εξετάσεις, δεν θα τεθούν θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Η διαδικασία αυτή, διευκολύνει το ΑΣΕΠ και την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, για γρήγορη έκδοση των βαθμολογιών των υποψηφίων, στις γραπτές εξετάσεις. Το ΑΣΕΠ θα χρησιμοποιήσει δύο μεγάλα scanner, ειδικά κατασκευασμένα για την διόρθωση γραπτών.

Ουσιαστικά τα δύο scanner, θα έχουν τον ρόλο του βαθμολογητή και αναβαθμολογητή.

Οι σωστές απαντήσεις, θα εισαχθούν στο λογισμικό σύστημα των scanner και η διόρθωση θα γίνεται αυτόματα.

Θα υπάρξει αρνητική βαθμολόγηση. Η τελική απόφαση ανήκει βέβαια στην Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, ωστόσο σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, υπάρχει αυτό το δεδομένο. Θα αφαιρείται το 0,25 – 0,30 του βαθμού, που αντιστοιχεί σε μια σωστή απάντηση. Κατά συνέπεια, οι υποψήφιοι οφείλουν να μην παίξουν…ΛΟΤΤΟ με τις απαντήσεις, γιατί αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο αν κινείται στην περιοχή της βάσης, να πιάσει κάτω από 55 μονάδες και να αποκλειστεί από την συνέχεια της διαδικασίας του διορισμού.

Σημειώστε ότι δεν επιτρέπεται, η υποβολή ένστασης, στη βαθμολογία των υποψηφίων που θα ανακοινώσει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης θα αποδίδει έως 100 μονάδες (άριστα) και η βάση για κάθε μάθημα που ορίζει τον επιτυχόντα, θα είναι 55. Η βαρύτητα των δύο μαθημάτων, είναι ισοδύναμη.

Η συνολική βαθμολογία του υποψηφίου στις εξετάσεις, θα είναι το άθροισμα των μονάδων που συγκέντρωσε στα δύο μαθήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play