Ολυμπιακός Ζαλγκίρις: Οι τρεις που κάνουν τη διαφορά και το «πολυμηχάνημα» του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός Ζαλγκίρις: Οι τρεις που κάνουν τη διαφορά και το «πολυμηχάνημα» του Ολυμπιακού

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ολυμπιακός με σχετική άνεση επικράτησε και της Ζαλγκίρις στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός με σχετική άνεση επικράτησε και της Ζαλγκίρις στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ με 90-80 και έκανε το 2-0 στη Euroleague, ενώ ταυτόχρονα παραμένει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι ερυθρόλευκοι κατά γενική ομολογία είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, παίζει το πιο ολοκληρωμένο μπάσκετ και ακόμη δεν έχουν μπει για τα καλά στο «κόλπο» τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, όπως ο Αϊζέια Κάνααν, ο Άλεκ Πίτερς και ο Ταρίκ Μπλακ.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε πράξη τα «θέλω» του το περασμένο καλοκαίρι και διατήρησε τον βασικό κορμό της ομάδας αναλλοίωτο, με αποτέλεσμα να μην αλλάξουν πολλά. Παίκτες όπως ο Τόμας Γουόκαπ και ο Μουσταφά Φαλ είναι σαφώς πιο άνετοι με έναν χρόνο στην πλάτη τους, η παραμονή του κομβικού Σάσα Βεζένκοφ πέρσι παρά τις σειρήνες του ΝΒΑ και των Κινγκς είναι «κλειδί», όπως και όλων των Ελλήνων. Κάτι που φαίνεται με το «καλημέρα» στη σεζόν.
Στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις που πάντα δυσκόλευε και δυσκολεύει τον Ολυμπιακό, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έκαναν σωστά τα βασικά και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν διαθέσιμος ο Παπανικολάου και ήταν άδειο το γήπεδο φάνηκε να «καθαρίζει» χωρίς μάλιστα να πιάσει και πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Υπερθέαμα Λαρεντζάκη

Το ρόστερ της ομάδας του Μπαρτζώκα μοιάζει πιο πλήρες από ποτέ, ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν μοιάζει να έχει μια τετράδα που έχει κάνει «step up» σε σχέση με πέρσι και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Πρώτος και καλύτερος ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος μετά το Eurobasket και τις απίθανες εμφανίσεις του έχει την ψυχολογία στα ύψη. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν αυτός που με τα τρίποντα του έφερε ένα σπουδαίο διπλό, ενώ και με τη Ζαλγκίρις είχε 15 πόντους και «ξεκόλλησε» την ομάδα εκεί που χρειαζόταν.

Δίδυμο Βεζένκοφ – Φαλ

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός περίμενε και περιμένει πολλά από το βασικό δίδυμο ψηλών του. Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Μουσταφά Φαλ είναι κυρίαρχοι και ώρες ώρες τρομακτικοί για τους αντιπάλους, κάτι που κατάλαβαν από πρώτο χέρι και στη Ζαλγκίρις.

Ο πρώτος αναδείχτηκε MVP της αγωνιστικής με ένα μυθικό double double που είχε 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ και ο Γάλλος έκανε τα πάντα έχοντας 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Το πιο σημαντικό στην περίπτωση αυτών των δυο είναι και ο τρόπος που συνεργάζονται μεταξύ τους. Αυτό είναι το «κλειδί» αφού τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση «βρίσκονται» και έχουν καταφέρει να «κουμπώσουν» ιδανικά, μαζί φυσικά με το γεγονός ότι είναι και οι δυο εξαιρετικοί ριμπάουντερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play