Δικαιολογούν οι ισχυρισμοί του Πούτιν έναν πόλεμο;
Πηγή: The Moscow Times
Είναι εμφανές στην ελληνική κοινωνία μια ανοχή στην επιχειρηματολογία Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, υποκρύπτοντας μια ακροδεξιοαριστερή προσέγγιση των πραγμάτων. Αντί να ακουστεί ένα ξεκάθαρο και βροντερό ΟΧΙ, από όλους, ακούω, έκπληκτος, επιχειρήματα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κανέναν εκτοπισμό από την πατρίδα τους μανάδων με τα παιδιά τους στα χέρια, καμία βόμβα στα σπίτια των απλών ανθρώπων και κανέναν αδικοχαμένο άνθρωπο (είτε είναι Ουκρανός πολίτης, είτε Ρώσος στρατιώτης), για έναν άδικο πόλεμο για τους πολλούς, αποφασισμένο από έναν και μόνο αποφασισμένο, αλλά μοιραίο άνθρωπο, όπως θα αποδειχτεί στο τέλος για τον ίδιο και δυστυχώς για τον λαό του.
Έτσι λοιπόν συγκέντρωσα όλους αυτούς τους ισχυρισμούς της φιλορωσικής πλευράς της ελληνικής κοινωνίας που αδικαιολόγητα δικαιολογούν έναν αιματηρό πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης.
ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ 9.
Η Ελλάδα να μην πάρει θέση στον πόλεμο στην Ουκρανία που γίνεται από δυο ιμπεριαλιστές δυνάμεις, Ρωσία και ΝΑΤΟ.
Κάτι μου θυμίζει από τα παλιά…, όταν η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο, το ΚΚΕ προέτρεπε τους έλληνες να μην συμμετάσχουν σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Αλβανία … να κρατήσουν ουδετερότητα και παράλληλα με μια συμφωνία με την ΕΣΣΔ να εξασφαλίζαμε την ειρήνη και την ανεξαρτησία μας. ( Γ.Γραμματέας ΚΚΕ, Γρηγόρη Φαράκος: ” Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος – Σχέσεις ΚΚΕ και διεθνούς κομμουνιστικού κέντρου” (εκδ. Ελληνικά Γράμματα, σ. 200 – 203). Ευτυχώς σταθήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
Η ελληνική κυβέρνηση πριν ακόμα καλά-καλά πέσει η πρώτη «μπιστολιά», πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της εισβολής, κατά του αναθεωρητισμού και τήρησης του Διεθνούς Δικαίου. Θέση και της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Τι ακριβώς ήθελε η εγχώρια Αριστερά; Η Ελλάδα να κρατήσει ουδέτερη θέση, ενώ έχει συνυπογράψει τα κείμενα των διεθνών οργανισμών που τα επικαλείται κάθε φορά στις διεθνείς μας σχέσεις; Δεν θα ήταν αντίφαση και καιροσκοπισμός;
Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ασκήσει εξουσία , δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, κράτησε την ίδια εθνική στάση και μπράβο του. Πολλοί όμως από το κόμμα του εκστομίζουν διάφορες διεθνιστικές παρόλες έως και κρυφοφιλορωσικές απόψεις στα διάφορα ενδοκομματικά πάνελς που συμμετέχουν, ίσως από αριστερά αντανακλαστικά, και τον εκθέτουν . Καλό είναι να τους μαζέψει, αν και υποψιάζομαι ότι τους ανέχεται συμφωνώντας μαζί τους. Αλλά για χάρη της εξουσίας και του πολιτικού πραγματισμού μπορούμε και να ελισσόμαστε.
Όσον αφορά το άλλο κόμμα της Αριστεράς , ναι το ορθόδοξο, το ΚΚΕ, και όχι το οπορτουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ, η θέση του είναι πιο ξεκάθαρη. Ουδετερότητα, για να το συνδέσω με τον πρόλογο του κειμένου.
Φώτο: Συνάντηση κομμουνιστικών κομμάτων το 2017 στην Αγ. Πετρούπολη για την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή επανάσταση . Την συνάντηση διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) με προσκεκλημένα 103 κομμουνιστικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας. Το ΚΚΕ συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα. Την εναρκτήρια ομιλία έκανε ο σχεδόν ισόβιος γραμματέας του ΚΚΡΟ (από το 1993) Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ενώ χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Έχω όμως να σημειώσω, ότι το ΚΚΕ συνομιλεί με το αντίστοιχο ομόδοξο Κ.Κ. Ρωσίας, που έχει ισόβιο ηγέτη από τότε που κατέρρευσε ο κομμουνισμός στη Ρωσία, τον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος δεν έχει θέση ουδέτερη. Όπως δεν είχε και ο Στάλιν για τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Στις 19 Ιανουαρίου του 2022 προέτρεπε τον «Τσάρο Πούτιν τον Α΄» να αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες λαϊκές δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητα κράτη.
Επιβεβαιώνοντας το ρόλο του αριστερού ψάλτη στο Κρεμλίνο. Όχι μόνο δεν του είπε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που πας να ξεκινήσεις, αλλά τον προέτρεψε να δημιουργήσει τις συνθήκες για τις επεκτατικές βλέψεις της Ρωσίας και την απαρχή ενός αιματηρού πολέμου. Λες και αν τα αναγνώριζε ως ανεξάρτητα κράτη θα σερνόταν η διεθνής κοινότητα να τα αναγνωρίσει και αυτή. Θα ήταν ψευδοκράτη όπως η Νέα Οσσετία και Αμπχαζία στην Γεωργία και κάτι σαν το βόρειο κομμάτι της Κύπρου μας.
Για το λόγο αυτό ο Μητσοτάκης και η ελληνική διπλωματία πήρε ξεκάθαρη θέση κατά του αναθεωρητισμού.
Η ουδετερότητα θα αποτελούσε προδοσία για την κατεχομένη Κύπρο μας και θα ναρκοθετούσε όλα τα δικαία μας στον Έβρο, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν μπορεί η Ρωσία να ζητά την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και μεις να συμφωνούμε μαζί της ή να σφυρίζουμε ουδέτερα , όταν το ίδιο ζητά η Τουρκία για τα νησιά μας! Αντιλαμβάνονται πόσο επιζήμια είναι η στάση της κομμουνιστικής Αριστεράς στην Ελλάδα; Ή θα μου απαντήσουν πάλι ότι «εμείς είμαστε με τους λαούς και την εργατική τάξη όλων των κρατών και όχι με τα συμφέροντα των αστικών τάξεων που πολεμούν η μια την άλλη». Όταν όμως δουν τη δαμόκλειο σπάθη των Τούρκων νέο-Οθωμανών στο λαιμό τους, καλύτερα να πουν μια προσευχή παρά να λεν αυτά περί ουδετερότητας και άλλα τέτοια φαιδρά.
Η Ελλάδα δεν παίζει πόκερ και η κυβέρνηση δεν είναι φιλοσοφική λέσχη αργόσχολων. Είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, προσανατολισμένη στις αξίες της ελευθερίας και του δυτικού πολιτισμού. Δεν παζαρεύει τις αξίες αυτές πρόσκαιρα για χάριν ενός δικτάτορα που θέλει να καταπιεί τις ζωές των άλλων. Είναι με το Δίκαιο του θύματος , κατά του εισβολέα και υπέρ της Ειρήνης. Καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρη στάση. Η κυβέρνηση ψηφίστηκε από τους πολίτες για να παίρνει αποφάσεις και όχι να ευχολογεί. Μπράβο της , με κάνει υπερήφανο!!!
Διαβάστε εδώ το δεύτερο μέρος των ισχυρισμών
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας