Των φρονίμων τα παιδιά..
Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Κάθε πόλεμος φέρνει εξελίξεις όχι μόνο στο γεωπολιτικό παιχνίδι αλλά και σε ζητήματα που είτε έχουν να κάνουν με την ενέργεια και τις επιπτώσεις της αποτελώντας τη νούμερο ένα προτεραιότητα για όλη την Ευρώπη είτε ακόμα και με τον επισιτισμό.
Πόσο μάλλον όταν αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ξεπεράσει ήδη τον έναν μήνα και εξελίσσεται στην ευρύτερη γειτονιά σου.
Μπορεί όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ενεργειακή κρίση και εκεί να εστίασαν επι του πλείστον και οι ευρωπαίοι ηγέτες στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής αλλά μείζον πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει και η έλλειψη κάποιον προιόντων.
Στην χώρα μας μπορεί να μην υπάρχον ζητήματα επάρκειας προιόντων που μπορεί να είναι σε έλλειψη λογω του πολέμου αλλά.. των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, όπως λέει και θυμόσοφος λαός και αυτή την κατεύθυνση κινείται και η κυβέρνηση.
Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο τις Βρυξέλλες τόνισε πως «ένα θέμα που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες είναι η ενδεχόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση».
Βέβαια ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα που αφορά στην Ελλάδα. Υπάρχει, όμως, πολύ μεγάλο ζήτημα για χώρες όπως, παραδείγματος χάριν, η Αίγυπτος, η οποία εισάγει το 80% του σιταριού της. 100.000.000 Αιγύπτιοι εισάγουν 80% του σιταριού τους από την Ρωσία και από την Ουκρανία».
Ήδη στην Σύνοδο Κορυφής με πρωτοβουλία του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν συζητήθηκε οτι από τώρα πρέπει να προετοιμαστεί η Ευρώπη για μια επερχόμενη κρίση, η οποία δεν πρέπει να την βρει απροετοίμαστη εν όψει του επόμενου χειμώνα.
Στο εσωτερικό η κυβέρνηση προχωράει σε συντονισμένες κινήσεις και εκεί εντάσσονται μεταξύ άλλων:
– Η σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας υπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για εξασφαλιστεί η ασφάλεια τροφίμων στην χώρα μας.
– Ηδη το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε υποχρεωτική καταγραφή των προιόντων που έχουν οι επιχειρήσεις στις αποθήκες τους σε ειδική πλατφορμα με στόχο: Αφενός να έχει ανα πάσα ώρα και στιγμή εικόνα για την επάρκεια των αποθεμάτων και αφετέρου να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μαύρης αγοράς και δημιουργίας σκηνικού αισχροκέρδειας.
– Παράλληλα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν έχουν ήδη σχεδιαστεί παρεμβάσεις και με βραχυπρόθεσμα και με μακροπρόθεσμα σεναρια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας