«Ασυνόδευτα ανήλικα»
Οι δύο από τους έξι Αφγανούς εμπρηστές του ΚΥΤ στη Μόρια, όπως αποδείχθηκε, ήταν ανήλικοι. Αυτό που λέγεται στην ορολογία του μεταναστευτικού «ασυνόδευτα ανήλικα». Και εφόσον χαρακτηρίζονται έτσι χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Ορθώς, εφόσον ανταποκρίνονται στην περιγραφή.
Διότι στο μυαλό των περισσότερων, των «αμύητων» στην πραγματικότητα της μπίζνας του μεταναστευτικού, όταν ακούνε «ασυνόδευτα ανήλικα» έρχονται εικόνες από εξάχρονα, οκτάχρονα και δεκάχρονα παιδάκια που χρήζουν προστασίας. Όχι έφηβοι ή δεκαοκτάχρονοι, κατά δήλωσή τους, που βάζουν φωτιά στις δομές φιλοξενίας σε συνεργασία με άλλους συμπατριώτες τους για να εκβιάσουν τη μετακίνησή τους.
Και λέμε «κατά δήλωσή» διότι μία ματιά σε πολλούς από αυτούς, φθάνει για να καταλάβει κάποιος ότι η δηλούμενη ηλικία δεν έχει καμία σχέση το παρουσιαστικό και τη σωματική διάπλαση τους. Πέραν του ότι ένας δεκαεξάχρονος από τη Συρία ή το Ιράκ μπορεί να μην έχει καμία σχέση σε νοοτροπία και βιώματα με ένα συνομήλικο Ελληνόπουλο διότι στη πατρίδα του, δυστυχώς, μπορεί να έχει ήδη πολεμήσει ή και σκοτώσει. Προφανώς και υπάρχουν πραγματικά ασυνόδευτα ανήλικα που είναι όντως και ασυνόδευτα και ανήλικα και πράγματι χρήζουν προστασίας και δεν είναι δυνατόν να στοιβάζονταιστις δομές με τον γενικό πληθυσμό όπου υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι.
Αλλά δεν είναι πάντα αυτή η περίπτωση
Εξάλλου σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει μία αξιοσημείωτη σύμπτωση στην ημερομηνία γέννησης που δηλώνουν οι «ανήλικοι». Μπορεί σε μία «φουρνιά» ας πούμε, να υπάρχει ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός που έχει γεννηθεί την 1-1- 2003, άρα είναι όλοι 17 ετών, ανήλικοι, και ας μοιάζουν με 22 ή 25. Οι συγκεκριμένοι δύο «ασυνόδευτοι ανήλικοι» από το ΚΥΤ της Μόριας, μετά τον εμπρησμό και πριν διαπιστωθεί η συμμετοχή τους σε αυτόν, είχαν μεταφερθεί σε άλλες δομές στην ηπειρωτική χώρα μαζί με εκατοντάδες άλλα πραγματικά ή δήθεν ασυνόδευτα ανήλικα για να βρεθούν σε καλύτερες συνθήκες.
Κατά τον ίδιο τρόπο οι υπόλοιποι δράστες και άλλοι ανάλογων ή και χειρόπτερων προθέσεων μπορεί να εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες ευάλωτων ομάδων ή δικαιούμενων άσυλο. Για να το κάνουμε λιανά μπορεί κάποιος να είναι τζιχαντιστής που στη Συρία αποκεφάλιζε κόσμο και εδώ να έχει δηλώσει ψυχολογικά προβλήματα και μετατραυματικό στρες και να έχει κριθεί ότι δικαιούται άσυλο. Είναι μάλλον προφανές ότι έχουν υπάρξει πολλές ανάλογες περιπτώσεις που υπό την καθοδήγηση των ΜΚΟ δηλώνουν κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι πραγματικά είναι και αυτό μπορεί να αφορά από την ηλικία και την καταγωγή μέχρι την ιδιότητα και τους λόγους για τους οποίους έγινε πρόσφυγας ή μετανάστης.
Η χώρα και η κοινωνία αναγκάστηκαν να υποστούν επί μακρόν αδιαμαρτύρητα μία οργανωμένη και καθοδηγούμενη εισβολή λαθρομεταναστών ως αυθόρμητη προσφυγική και μεταναστευτική ροή και να διαχειριστούν ένα σχέδιο υβριδικού πολέμου, από το οποίο ταυτόχρονα κάποιοι έβγαζαν και βγάζουν πολλά εκατομμύρια, ως ανθρωπιστική κρίση. Ο κύκλος αυτός πρέπει να κλείσει και να αντιμετωπιστούν όχι μόνο οι εξωτερικές πιέσεις στα σύνορα, καθώς η Τουρκία ενεργοποιεί και πάλι με αυξανόμενη ένταση την εργαλειοποίηση των ροών, αλλά και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό με τη διασπορά σε όλη τη χώρα θυλάκων αποτελούμενων από χιλιάδες παράνομους μετανάστες οι οποίοι αποτελούν δυνάμει μοχλό αποσταθεροποίησης, κίνδυνο εθνικής ασφαλείας και εργαλείο δημογραφικής αλλοίωσης. Ό,τι δηλαδή επιδίωκαν και επιδιώκουν η Τουρκία και οι λιγότερο θορυβώδεις αλλά ακόμα πιο επικίνδυνοι σπόνσορες του νέου δουλεμπορίου που ονομάστηκε «μεταναστευτικό».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας